|
Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin “Dugina suikastını Ukraynalı ajan Natalya Vovk işledi” iddiası!

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Rus siyasetinin önemli figürlerinden analist Alexandr Dugin’in kızı ve basın danışmanı Daria Dugina suikastının Ukrayna gizli servis ajanı Natalya Vovk tarafından yapıldığını iddia etti. Gazeteci Daria Dugina, 20 Ağustos gecesi Moskova yakınlarındaki bir otoyolda seyir halindeyken kullandığı aracın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu feci bir şekilde yanarak can vermişti. Rus Ufku Hareketi Başkanı ve Dugin ailesinin yakın dostu Andrey Krasnov, TASS Ajansı’na yaptığı açıklamada, aracın Alexandr’a ait olduğunu ifade etti. Krasnov, “Bu, babanın aracıydı. Daria başka bir araba kullanıyordu ama bugün onun arabasını aldı, Alexandr da farklı bir yoldan gitti. Anladığım kadarıyla Alexandr ya da muhtemelen ikisi birlikte hedefti” dedi. Medya kuruluşu ‘112’ de Dugin ile kızının Moskova dışında bir etkinlikte bulunduğunu ve geri dönüşte beraber seyahat etmekten son anda vazgeçtiklerini belirtti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan son açıklamada “Dugina suikastının ardında Ukrayna özel servislerinin olduğu ve failin 23 Temmuz’da kızıyla birlikte Rusya’ya gelen Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu” belirtildi. Ria Ajansı, FSB kaynaklarına dayandırdığı haberinde, “Suikastın Ukrayna gizli servisleri tarafından hazırlandığı ve işlendiği, failin, 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Vovk Natalya Pavlovna olduğu, 23 Temmuz 2022’de kızı Şaban Sofia Mihaylovna ile birlikte Rusya’ya geldiği, Dugina’nın öldürülmesini organize etmek ve yaşam tarzı hakkında bilgi almak için Moskova’da maktulün yaşadığı apartmanda bir daire kiraladığı” bilgisi yer aldı. Haberin devamında Ukrayna gizli servisi ajanlarının maktulü izlemek için Mini Cooper marka bir araç kullandıkları, Rusya’da geçirdikleri süre içinde sık sık plaka numaralarını değiştirdikleri belirtildi. Dugina’nın direksiyonunda olduğu Toyota Land Cruiser Prado marka araç uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Ria’ya göre, Vovk ve kızı suikastın hemen ardından 21 Ağustos’ta Rusya’nın batısındaki sınır kenti
Pskov
üzerinden
Estonya
’ya geçtiler.
HEDEF PUTİN’İN YAKIN ÇEVRESİ Mİ?

Yakın zamanda Batı medyasında Ukrayna sabotaj timlerinin Rusya içinde de faaliyete geçtiğine yönelik haberler yer almıştı. Rus lider Vladimir Putin’e yakın isimlerden ve Ukrayna’nın Rusya tarafından işgal edilme politikasında önemli destekçilerinden olan Dugin ve kızını hedef alan suikastta da mesajın Kremlin’e yakın çevreler olduğu iddia edildi. Başkente sadece 20 km mesafede gerçekleşen suikastın, Putin’in yakın çevresine ‘güvende değilsiniz’ mesajı vermek istediği belirtildi.

SALDIRI PLANLIYDI

Rusya Soruşturma Komitesi’nden yapılan açıklamada, Dugina’nın, içinde bulunduğu aracın hareket halinde patlatılması nedeniyle hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Açıklamada, “Elde edilen bilgilere göre, suikastın önceden planlandığı ve sipariş üzerine işlendiği düşünülüyor” ifadelerine yer verildi. Kimin sorumlu olduğu konusunda da “her türlü ihtimalin değerlendirildiği” belirtildi. Müfettişler ise bir cinayet davası açtıklarını ve tam olarak ne olduğunu belirlemek için adli tıp incelemeleri yapacaklarını kaydetti.

“12 RUS GENERALE UKRAYNA KUVVETLERİNCE YAPILAN SUİKASTLARIN ARKASINDA ABD VAR” İDDİASI

Ukrayna Gizli Servisi’nin Dugina suikastını tek başına düzenleyecek kabiliyete sahip olup olmadığı çok tartışılacak bir konu sanırım. Aynı şekilde 12 Rus generalin, Ukrayna Özel Kuvvetleri’nce öldürüldüğü gündeme gelirken suikastların arka planında ABD’nin Ukrayna’ya Rus birliklerinin beklenen hareketleri, lokasyonları ve Rusya’nın mobil askeri merkezlerine ilişkin diğer detaylar konusunda bilgi sağladığı iddia edilmişti.

NYT, ABD’nin Ukrayna kuvvetlerine verdiği gerçek zamanlı istihbaratların, Rus ordusunun sıklıkla değişen mobil karargâhının lokasyonunu ve Rusya’nın ‘gizli savaş planından’ alınan asker hareketlerini içerdiğini belirtirken, suikastların bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştiğini aktarmıştı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, haberin yayımlanmasından sonra istihbaratı, Ukrayna’yla Rus generallerin öldürülmesi niyetiyle paylaşmadıklarını belirtmişti. Son olarak Pentagon da konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, yaptığı açıklamada Ukrayna’ya olan istihbarat yardımını kabul etti. Kirby ABD’nin Ukrayna ordusuna, ülkelerini savunmak için yardım ettiğini belirtse de Rus generallerin lokasyon bilgilerinin paylaşıldığı iddialarını reddetti. Kirby yaptığı açıklamada, “ABD Ukrayna ordusuna, ülkelerini savunmaları için askeri istihbarat sağlıyor. Ancak yaptığımız istihbarat paylaşımlarında sahadaki Rus generallerin lokasyon bilgisi yer almadığı gibi Ukrayna ordusunun hedef alması gerektiği noktalarla ilgili de herhangi bir bilgi yer almıyor” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, PUTİN VE ESED’Lİ ÜÇLÜ GÖRÜŞME

12 Rus generalinin Ukrayna Özel Kuvvetleri tarafından öldürülmelerinde Pentagon nasıl istihbarat sağlamışsa Daria Dugina suikastının arka planında Pentagon’un istihbarat sağladığı anlaşılıyor. Ortadoğu’da özellikle Suriye ve Irak’ta Rusya, Türkiye ve rejim arasında yapılacak bir işbirliği sanırım ABD’nin kırmızı çizgisi! Putin geçmişte Karlov suikastına karşı ABD ve FETÖ’ye bir yaptırım uygulamamıştı. Soçi Zirvesi’nde Putin 15-16 Eylül’de Semerkand’ta yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü’nün toplantısına Türkiye’yi davet etmişti. İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim Putin’in Semerkand zirvesine bu kez Suriye Devlet Başkanı Esed’i de davet ettiğini iddia etti. Erdoğan, Putin ve Esed arasında yapılacak üçlü görüşmede Daria Dugina suikastı da görüşülecek şüphesiz!!!

#Rusya Federal Güvenlik Servisi
#Alexandr Dugin
#Daria Dugina
#Ukrayna
#Putin
2 yıl önce
Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin “Dugina suikastını Ukraynalı ajan Natalya Vovk işledi” iddiası!
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’