|
Halk TV’nin kurgu veya kumpas videosu

Halk TV’nin Türkiye ve Cumhur İttifakı’nı hedef alan asparagas, provokatif ve manipülatif habercilik anlayışı sınır tanımıyor. Göz göre göre millet ve devlet düşmanlığı yapılıyor. Devlet yetkililerinin açıklamaları kurgu videolar ile ilk anlamından yüzde yüz farklı anlamlara evrilecek şekilde tersyüz edilerek kamu yararına yapılan açıklamalar toplumu devlete karşı tahrik etme kışkırtma ve Türkiye aleyhine menfi propaganda amacına çevrilmek isteniyor. Tüm dünyayı kasıp kavuran koranavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 60 bini aşarken vaka sayısı da hızla artmaya devam ederken rakam korkutucu bir hızla 1 milyon 250 bine doğru ilerliyor. Koranavirüs salgınının Türkiye’de yayılmasını engellemek ve can kaybını en aza indirecek tedbirler konusunda toplumu bilgilendirmek için hemen hemen her akşam kamera karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Nisan günü Bilim Kurulu ile yapılan toplantının ardından koronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bir soru üzerine 601 sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığını söylemişti.

HALK TV VAKA SAYILARINI KURGU VİDEO’DA ÖLÜM DİYE VERDİ

Ancak Halk TV’de 1 Nisan 2020 tarihinde yayımlanan video’da Sağlık Bakanı Koca mutat değerlendirmeleri yaparken ekranda alt yazıda ‘’Türkiye’de 601 sağlık çalışanı hayatını kaybetti’’yazısı bulunuyordu. Kurgu videoyu izlediğinizde Halk TV ve arkasındaki karanlık odakların kirli tezgahı açıkça görülüyordu. Sağlık Bakanı’nın konuşurken 601 sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığı sözleri kesiliyor yerine haberi sunan bayan devreye girerek Sayın Bakan’ın ‘’Çok açıklamak içimden gelmiyor. Ülkemizde vakaların görülmeye başlandığından beri hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısı 601 kişi. Sayıyı böyle açıkladı Sayın Sağlık Bakanı Koca. Sayıyı açıklarken duygulandığı görüldü” deniyordu. Halk TV vaka sayılarını ölüm olarak vermek suretiyle çirkin bir algı operasyonuna imza atmıştı. Söz konusu haberin hem KJ bölümünde hem de seslendirmenin dilinde 601 sağlık çalışanının vefat ettiğinin dile getirilmesi ile ne amaçlanıyordu. Zira Sayın Koca’nın açıklamalarını Türkiye’de milyonlar izliyordu. Bu asparagas habere iç kamuoyunun prim vermesi beklenemezdi. O halde bu kurgu video Türkiye’den çok yurt dışında Türkiye’nin imajını bozmak ve ‘kara propaganda’ için hazırlanmış görünüyor. Yani Halk TV’nin arkasındaki dış güçleri deşifre edecek bir videodan bahsediyoruz. Burada MİT’e de önemli görevler düşüyor. Halk TV’nin bu kurgu veya kumpas videosunun yurt dışında hangi ülkelerde hangi terör örgütleri ile bağlantılı ülke ve televizyon kanallarında yayınlanacağı önem taşıyor. Özellikle ABD, Almanya Hollanda, Yunanistan ve Norveç’te firari FETÖ tetikçilerine dikkat edilmesi elzem görünüyor.

RTÜK HALK TV’YE İNCELEME BAŞLATTI

Koronaya karşı mücadelede en ön safta fedakarca savaşan sağlık çalışanlarının moralini bozmak ve mücadeleyi zayıflatmak için yapılan bu kirli algı operasyonu hakkında RTÜK, Halk TV’ye inceleme başlattı. RTÜK’ün 24 Şubat’taki canlı yayınında, ‘şehit olmuş MİT mensuplarının kimliklerini ifşa ettiği ve bu kapsamda hukukun üstünlüğüne aykırı yayın yaptığı’ gerekçesiyle Halk TV’ye üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar vermişti. Bu cezaların HALK TV’ye tesir etmediği açık, oysa HALK TV’nin geçmişi oldukça kirli. 15 Temmuz darbe girişimi akşamı FETÖ Gladyosu’nun TRT’ye silah zoruyla okuttuğu “Yurtta Sulh Konseyi” bildirisini gönül rızasıyla ekranlarında okuyan, Halk Arenası programında PKK’lılar için “gerilla” ifadesini kullanan, Ankara’yı kana bulayan terörist Seher Çağla Demir için “kızcağız” ifadesiyle “saldırıyı PKK’nın yaptığı kesin değil” aklaması yapan, TSK’nın, terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlediği operasyonu “Genelkurmay’dan hain operasyon” başlığıyla servis eden bir Halk TV var karşımızda. Unutmadan Halk TV’nin CHP ile ilişkisinin boyutları da bu açılardan çok önemli! CHP Türkiye için nasıl milli güvenlik sorunuysa Halk TV’de bu sorunun önemli bir halkasıdır.

#RTÜK
#Halk TV
#PKK
#CHP
4 yıl önce
Halk TV’nin kurgu veya kumpas videosu
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset