|
İran’da sır infaz

İran Savunma Bakanlığı, İran’ın nükleer programının kilit isimlerinden bilim insanı Muhsin Fahrizade’nin Tahran yakınlarında 27 Kasım’da düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybettiğini açıkladı. İran’ın nükleer programının mimarlarından nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesi, İsrail istihbarat servisi Mossad’ın İran’da faaliyette bulunduğu iddialarını yeniden ülke gündemine taşıdı. İran, 2010’dan bu yana 5 nükleer fizikçisini suikastlara kurban verdi. Bu; suikast Trump’ın giderayak İsrail lobisi’ne kıyağı mı, yoksa, MOSSAD’ın tam da bu yanıltmacayla işi ABD’nin üzerine yıkma planı mı? Diğer bir ihtimal ‘İran’lı üst düzey yetkililerin iddia ettiği gibi ilk zanlının Mossad olmasının nedeni apaçık ortada. Zira siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu 2 yıl önce profesör Fahrizade’yi hedefe koymuştu. Yani Amerika devleti, ikinci zanlı veya bazı hempaları gibi, “işbirlikçi” konumundaydı. İnfaz da sır falan değildi. İran başta olmak üzere failleri neredeyse tüm dünya biliyordu.

On 4 Haber sitesi yazarlarından İsmail Bendiderya kaleme aldığı köşe yazısında Tahran yakınlarında kalleşçe pusuya düşürülerek şehit edilen Fahrizade suikastı ile bölgede, özellikle İsrail ve avenelerinde ilginç bir telaş ve panik başladığını iddia etmiş. Aveneleri derken; son günlerde alenen terör ve işgal devleti siyonist İsrail’in önüne yatıp ona köle olduğunu resmen ilan eden Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn’i de kastettiğini belirtmiş. Amerika NYT (New York Times) gazetesi güvenilir bazı kaynaklara dayandırdığı haberinde Suudi Veliaht Prensi MBS’nın düşmanlarına karşı küre çetesi ile birlikte suikast hazırlıkları içinde olduğunu yazdı. ABD Başkanı TRUMP’un damadı Kushner’in Veliaht Prens M. bin Selman’ı Riyad’da ikinci kez ziyaret ettiğinde CIA tarafından hazırlanan bir ölüm listesinin M. bin Selman’a gereği için verilmişti. Bu önemli iddia ABD Temsilciler Meclisi Teksas Vekili Demokrat Castro tarafından Kongre’de dile getirilerek iddiaların araştırılması için Kongre’ye çağrı yapmıştı.

NETANYAHU FAHRİZADE SUİKASTINI KABUL ETTİ

3 Kasım’da Amerika’da yapılan Başkanlık seçimlerini Biden’in kazanması üzerine 26.11.2020 tarihinde Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz kıyısındaki Neom kentinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında gerçekleşen gizli görüşmede Körfez çetesi ile ilgili önemli kararlar alındı. ABD’de Joe Biden yönetimi ve İran’a karşı ortak bir cephenin kurulmasının tartışıldığı belirtildi. Gizli görüşmede Türkiye’nin yanısıra ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden yönetimine karşı ortak politikalar geliştirilmesi de ele alındı. Suud tarafından Biden yönetiminin hali hazırda İran’la yeni bir nükleer anlaşmaya hazırlandığı belirtilerek bu konuda alınması gereken tedbirler tartışıldı. Riyad’ın İran tehdidine karşı İsrail’i en önemli müttefik olarak gördüğü de görüşmede ifade edildi. Veliaht Prens’in ABD’deki Kaşıkçı dosyasına ilişkin İsrail’in desteğini istediği kaydedildi. Netanyahu ve Muhammed bin Selman’ın gizli görüşmesinde Filistin meselesi çerçevesinde Türkiye’yi hedef alacak bir stratejinin de konuşulduğu belirtildi. İkilinin, Türkiye’nin Doğu Kudüs’teki etkisini azaltmaya yönelik bir planı ele aldığı kaydedildi.

Yedioth Ahronot gazetesine göre Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, Fahrizade’nin suikastinde İsrail’in rolü olduğuna işaret etti. Maariv gazetesinin haberinde ise Netanyahu’nun, “Bu hafta yaptıklarımın tamamını sizlerle paylaşamam” şeklindeki sözlerine yer verildi.

ABD’nin 46. Başkanı seçilen Biden’ın planları arasında 2015’te İran ile yapılan nükleer anlaşmaya yeniden dahil olmak da vardı. Ancak ABD’de İran ile nükleer anlaşmaya dahil olmak isteyenlerle karşıt görüşlerin mücadelesi şimdilik örtülü de olsa hissediliyor. Üstelik Netanyahu’nun suikastı açıkça kabul etmesi Biden ve yönetimini zora sokmuş görünüyor. Zira İranlı yetkililer ilk açıklamalarında suikastı İsrail’in yaptığına işaret ederken ABD ve körfez çetesini de ‘hempaları’’ olarak değerlendirmişlerdi. Bu nedenle şu anda Amerika’da bir panik havası hissediliyor. Devletin ilgili kurumları ve Biden açıklama yapmıyor veya yapamıyor. Netice Biden 20 Ocak’ta Başkanlığa 1-0 yenik başlayacak.

#İran
#infaz
3 yıl önce
İran’da sır infaz
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’