|
Muharrem İnce olayında şok gelişmeler

Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu CHP’si dışında Atatürkçü bir parti kuracağının duyulmasından sonra başta medya olmak üzere sosyal medya platformları ve bazı haber ajanslarında yalan yanlış haberler verilerek Muharrem İnce üzerinde psikolojik baskı kurulmaya çalışıldı. Hepsinin hedefi İnce’nin Kılıçdaroğlu CHP’si dışında yeni bir parti kurmasını engellemekti. Sözcü Gazetesi’nin bir yazarı 40 yıllık politika kurdu olan Sayın İnce’ye ve ekibine nasıl hareket etmeleri konusunda köşe yazısında yol gösterebiliyordu. Muharrem İnce’nin en son sıralara oturtulmasını bir taraftan “Yalova Delegesi” olduğu için normal karşılarken diğer taraftan Kılıçdaroğlu’nun bu oturma düzeninden haberi bile olmadığını iddia ediyordu. Oysa Sayın İnce’nin, Kılıçdaroğlu CHP’sinin Cumhurbaşkanı adayı olarak parti protokolündeki yeri Genel Başkan’ın yanı olması gerekirdi. Sayın yazar İnce’ye sopa da göstermeyi ihmal etmeyerek “Parti kuruyorum, demekle parti hemen kurulmuyor. Kuruluş aşamasında bile, ‘CHP’yi bölmesi için Cumhur İttifakı’ndan destek aldı’ sözleri mutlaka gündeme getirilecektir. CHP içinden yeni bir siyasi parti çıkması CHP’ye zarar verecektir. Dönem ayrışma değil, birleşme dönemidir” diyebiliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Genel Merkez’le birkaç kez karşı karşıya kalan Muharrem İnce bu kez geçmişten de ders alarak iddialara ilişkin Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar” paylaşımını yapmıştı. Daha sonra Muharrem İnce sol medyaya yakın çevrelere yaptığı açıklamalarda iktidara da muhalefete de karşıyım. “Türkiye iyi yönetilmiyor. Memnun değilim. İktidar kötü ama muhalefetten de memnum değilim. CHP de iyi yönetilmiyor. CHP’nin bugünkü durumu iktidara meşruymuş havası veriyor. Yeni bir Cumhuriyetçi toparlanma şart. Türkiye parlamenter sistemde olmadığı için çıkacak yeni bir hareket bölen bir hareket olmaz” ifadelerini kullanmış. Sözcü gazetesinin yazarına da gerekli cevabı vermişti.

“MUHARREM İNCE ‘YENİ BİR PARTİYE İHTİYAÇ YOK’ DEDİ” YALANINI, ALGISINI KİM OLUŞTURDU?

Muharrem İnce kendisine başta medya olmak üzere yapılan tüm baskılara bu kez boyun eğmemiş, parti kurma kararını çeşitli çevrelerde dillendirmişti. Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu CHP’sinin dışında parti kurmasını kendileri için tehdit gören bazı çevreler bu kez Muharrem İnce’nin parti kurmayacağı yalanını ve asılsız asparagas haberlerin yine bir yalanla ANKA Haber Ajansı’nın verdiği bilgi şeklinde bazı internet sitelerinde yayınlanmasını sağladılar. Yalan haber internet sitelerinde şöyle yayınlandı:

ANKA Haber Ajansı’nın verdiği bilgeye göre; Muharrem İnce yeni parti iddialarına ilişkin olarak “Yeni bir partiye ihtiyaç yok, bunlar iktidarın çöktüğünü anlayanların algı operasyonu, böyle bir düşüncem de yok, hiç olmadı da” dediği belirtildi.

ANKA Haber Ajansı’ndan yapılan resmi açıklamada ise “Muharrem İnce’den herhangi bir demeç alınmadığı, herhangi bir haberinin okurlara servis edilmediği, yalan haberi kullanan internet siteleri hakkında hukuki süreç başlatılacağı” belirtilerek “ANKA Haber Ajansı, Sayın Muharrem İnce’den herhangi bir demeç almamış, herhangi bir haber yazmamış ve abonelerine/ okurlarına servis etmemiştir. ANKA Haber Ajansı’nın adını kullanarak gerçek dışı, düzmece haber üreten, abonemiz dahi olmayan internet siteleri hakkında hukuki süreç derhal başlatılacaktır. ANKA Haber Ajansı kurulduğu 1972’den bugüne mesleğin etik ilkelerine saygılı, saygın, güvenilir bir haber ajansıdır” denildi.

Görüldüğü gibi birçok yazımızda belirttiğimiz ‘operasyonel gazetecilik’ yine devrede. Muharrem İnce de ANKA Haber Ajansı gibi haberi yalanlayarak, haberi yayınlayan siteler hakkında hukuki süreç başlatacağını duyurdu. Bu kez bilhassa ANKA Haber Ajansı kendi adını kullanarak “operasyonel gazetecilik” yapan suçluların ve arkasındaki azmettiricilerin de deşifre edilmesi için azami gayreti göstermelidir. Zira olası şüphelilerin İnce’nin kuracağı yeni partiden zarar gören veya görenler olması Kılıçdaroğlu CHP’sine işaret ediyorsa da durum soruşturmalar sonrasında ortaya çıkar sanırım.

#Muharrem İnce
#CHP
#Parti
4 yıl önce
Muharrem İnce olayında şok gelişmeler
Türabi ve İslami Demokrasi
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim