|
Söyleyin o yerden bitme Macron’a

Dünyanın en büyük sömürgeci devletlerinden biri olan Fransa aynı zamanda eli kanlı bir Avrupa ülkesi! Bir milyon Cezayirliyi, 800 bin Ruandalıyı yüz binlerce Libyalıyı kolonyalist emelleri uğruna gözünü kıpmadan katleden tarihi karanlık bir ülkeden bahsediyoruz. Fransa’nın Sahra Altı Afrika ve Doğu Akdeniz’deki zayıflayan nüfuz alanlarını yeniden genişleterek elini güçlendirme çabaları Macron’un yanlış ve gerilim stratejileri nedeniyle ciddi alarm veriyor. Macron yönetimindeki Fransa bölgesinde ve dünya’da süratle güç kaybediyor. Macron bu nedenlerle Türkiye karşıtı ve düşmanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan haddini aşan açıklamalarına ara vermeden devam ediyor. Afrika ülkelerini yıllardır sömürmeyi sürdüren Fransa’nın Mali’deki otoritesi Covid-19 salgınından sonra iyice zayıflamıştı. Halk Fransız yanlısı mevcut yönetime karşı zaten uzun zamandan beri sokaklardaydı. Mali sokaklarında isyan vardı. Fransa’nın Afrika’daki sömürge sistemini istemeyen halk ayaklanmıştı. Fransız karşıtlarını bastırmak için bu sefer ordu içindeki Fransız yanlıları şiddet kullanmaya başladı. Fransa’nın Mali gibi küçük bir ülkede 5000 asker bulundurması darbeyi kamufle etmek için ‘Terörle mücadele ediyoruz’ yalanına sarılmaları. Muhalefet liderinin Fransa İçişlerimize müdahale ediyor açıklaması kanlı darbenin arkasındaki güce Fransa’ya işaret ediyor.

Doğu Akdeniz ve Ege’de meşru haklarını kararlılıkla koruyan, Doğu Akdeniz’den dışlanmaya yönelik Kaos planları bozan Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’nın psikolojik harp söylemlerinin hedefi haline getirilmek istenmişti. Başkan Erdoğan ise karşı bir söylemle “Ya siyasetin, diplomasinin diliyle anlayacaklar ya da sahada yaşayacakları acı tecrübelerle anlayacaklar” demişti. Avrupa ülkelerini Türkiye’ye karşı ortak bir tutum oluşturmaya çağıran ve Fransa’nın kaybettiği sömürge politikasına tekrar hayat vermeye çalışan Macron, yine büyük bir skandal açıklamaya imza atmıştı. Macron “Türk halkı büyük bir halk ve başka şeyler hak ediyor. Biz Avrupalılar, Türk halkına değil Erdoğan hükümetine karşı açık ve sert olmalıyız” dedi. Macron’un açıklamalarına Türkiye’de iktidarından muhalefetine, vatandaşına kadar çok sert tepkiler geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MACRON’A SERT TEPKİ

Dayanışma olduktan sonra bu milletin yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Allah’ın yardımıyla akamete uğrattığımız her saldırıyı yenisi izledi ama hepsini boşa çıkartmakta kararlıyız. Bakıyorsunuz ki Suriye’de bir terör devleti oluşturmak istiyorlar. Öbür tarafta bir bakıyorsunuz Libya’da Hafter. Onların yanında bakıyorsunuz Fransa sürekli gündemde. Macron diyor ki, “Bizim Türk milletiyle değil, Erdoğan’la sorunumuz var” dedi. Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak. Defalarca bunu sana söyledim ama dinlemiyorsun.

Macron’un bu skandal psikolojik harp söylemi birebir ABD Başkan adayı Baydın ile örtüşüyor. Baydın da muhalefete destek vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı düşüreceklerini açıklamıştı. Ancak Baydın 15 Temmuz kalkışması ve Türkiye’yi işgal teşebbüsünün azmettiricileri ABD ve NATO’nun deşifre olması nedeniyle suçlu psikolojisi içerisinde geldiği Türkiye’de devlet-millet işbirliği içinde ‘Yenikapı ruhunun’’ darbe görünümlü kalkışmayı nasıl önlendiğini görünce Mısır’da olduğu gibi ikinci darbeyi yapmaktan çekinmişlerdi. FETÖ terör örgütünün de ağa babası olan Küresel Sermaye’nin uşağı Macron’un ‘’Yenikapı Ruhu’ndan’’ bihaber olduğu aşikar. Zira bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı ile halkını ayırmaya kimsenin gücü yetmez. Hele yerden bitme Macron’un bu konuda sözü bile edilemez. ‘Erdoğan ayrı, Türk halkı ayrı’ diyenler bu konuda da tarihi cevaplarını alacaklar” inşallah.

Türkiye Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Uzun, Youtube’da yayınladığı bir videoda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Cumhurbaşkanımız’a yönelik küstah ifadelerine sert karşılık verirken “Söyleyin o yerden bitme Macron’a’’ söylemi cuk yerine oturmuş ağzına sağlık.

#FETÖ
#Fransa
#Emmanuel Macron
#Youtube
4 yıl önce
Söyleyin o yerden bitme Macron’a
Doğu Akdeniz havzasındaki stratejik rekabet ve mazlumların ahı
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?