|
Talat Atilla’nın CHP içindeki kaynağı kim?

Sözcü gazetesi başyazarı Rahmi Turan’ın ortaya attığı Beştepe’ye giden CHP’li iddiası günlerden beri Türkiye’nin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu ve CHP sözcüleri “bu kumpasın arkasında saray var” iddiasında bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçlamaya devam ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin bu iddiayı kesin bir dille reddederek yalanlamaları üzerine Rahmi Turan kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğunu açıklamak zorunda kalmıştı. Talat Atilla ise haberin yüzde yüz doğru olduğunu hem Kılıçdaroğlu’na hem de kendi kaynağı olan CHP’li kişiye doğrulattığını açıklıyordu. İddialarını güçlendirmek amacıyla Muharrem İnce’nin Beştepe’ye geldiği ve ayrıldığı 9 Kasım tarihinde iki farklı aracın plakalarını da iddialarına kanıt olarak sunuyordu. Ancak Beştepe’den yapılan açıklamalarda Külliye’nin ziyaretçi kabul programında bu araçların kayıtlarının olmadığı gibi plakaların sahte olduğu açıklanıyordu. Kumpas açık bir şekilde ortaya çıkmıştı. Ancak kumpasın arkasında ve hedefinde kim vardı. Bu konuda inanılmaz senaryolar ve iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Ancak Muharrem İnce’nin bu kumpasın CHP Genel Merkezi içindeki bir çete tarafından organize edildiği iddialarının bazı gazeteciler tarafından araştırılması sonucunda sis perdesinin yavaş yavaş aralanmakta olduğu açıkça görülebiliyordu. İnce’nin açıklamalarından bu çeteden Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olduğu anlaşılıyordu. “Sen genel başkansın. Bu tezgâhı bozmaz, bu çamuru temizlemezsen, temiz siyaset yara alır. CHP bu meseleyi çözmeden yola devam edemez. Kendi partinin evladına iftira atıyorsun” diyen İnce, “Parti içinde çeteden bahsettiniz, kimi kastettiniz?” sorusuna , “Onlar kendilerini iyi bilirler, mesela aynı teknede yazın tatil yapmışlardır” cevabını vermişti. CHP Genel Merkezi’ne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre İnce’nin sözünü ettiği teknede tatil olayı Çeşme’de yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan, Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Kuşoğlu ve Grup Başkan Vekili Engin Özkoç geçen yaz Çeşme’de bir işadamının teknesinde buluştu. Muharrem İnce’nin de basın açıklamasından sonra Talat Atilla Twitter hesabından bir mesaj paylaşıp “Kılıçdaroğlu’nun açıklama yapmasını bekliyorum. Daha önce yaptığım açıklamanın arkasındayım. Açıklama makul bir sürede gelmezse yeni bir açıklama daha yapacağım” ifadeleriyle Kılıçdaroğlunu tehdit etmişti. Ancak son açıklamasında CHP’li kaynağını asla açıklamayacağı mesajını kamuoyu ile paylaştı.

Talat Atilla ve Tuncay Özkan arasında 2007 tarihinden bu yana iyi ilişkiler söz konusudur. Atilla’ya ait haber sitesi turktime.com Tuncay Özkan ile ilgili sık sık ve güzel haberler yayınlamaktadır. Tuncay Özkan CHP içerisinde pek çok tartışmanın da taraflarından bir tanesidir. Bu tartışmalardan belki de en sertinde Muharrem İnce ile Tuncay Özkan “kapışır”. Muharrem İnce 24 Haziran gecesi alkollü olduğu dedikodusunu Tuncay Özkan’ın yaydığını açıklar. Talat Atilla, İnce’nin bu iddialarını yayınlamaya değer bulmaz ve yayınlamaz.

Bülent Kuşoğlu “Beştepe’deki CHP’li” haberinin kaynağı Talat Atilla ile aynı internet sitesinde yazarlık yapıyor, sitede iddiayı köşesine taşıyan Rahmi Turan’ın da yazıları yayımlanıyor. Şimdi sanırız “tekne” ekibi ile Talat Atilla arasındaki “bağlar” da daha net anlaşılmıştır. Talat Atilla’nın Muharrem İnce’yi Beştepe’ye getirip geri götürdüğünü iddia ettiği araç plakalarının gerçek olmaması, X kaynağın ziyaretle ilgili verdiği bilgilerin Cumhurbaşkanlığı'nca teyit edilmemesine rağmen kaynağın verdiği bilgilerin yüzde yüz doğru olduğunun iddiası kabul edilemez. Ayrıca CHP’li kaynağın verdiği bilgilerin Kılıçdaroğlu veya yakın çalışma ekibi tarafından doğrulandığı iddiası da Kılıçdaroğlu tarafından reddedilmiştir. Talat Atilla son açıklamasında CHP’li kaynağını kesin olarak açıklamayacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştır. Eğer bu konuda kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapmaması halinde yasal bir CHP’li bir kaynak olmadığı düşünülebilecektir.

PARTİ İÇİNDEKİ
FETÖ’CÜLERİN KUMPASI

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ün kendisinin partiden ihraç ediliş sürecinde, parti içerisindeki FETÖ vurgusunu yaptığını anımsatarak, “Beştepe’ye giden CHP’li iddiası operasyonunun oluş biçimine bakıldığında kumpasın, parti içindeki FETÖ’cüler tarafından gerçekleştirildiği” savı daha akla yakın ve hayatın doğal akışına uygun görünmektedir. Bu durumda tali hedef Muharrem İnce, ana hedef Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır

#Sözcü
#Rahmi Turan
#CHP
#Talat Atilla
#Bülent Kuşoğlu
4 yıl önce
default-profile-img
Talat Atilla’nın CHP içindeki kaynağı kim?
O binbaşı Amerikalı olsaydı neler olurdu?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!