|
Diyanet İşleri Başkanı: Diyanet, 200 PKK müzahirini görevden uzaklaştırdı

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye’de önemli bir görev ifa ediyor. Ama ne hikmetse CHP ve ona yakın medya tarafından her vesile ile Diyanet’i tartışma konusu yapmaya devam ediyor. En son CHP’li Özgür Özel, okul öncesi eğitimine katkı veren Diyanet’i eleştireyim derken “Orta Çağ zihniyeti” diyerek baltayı taşa vurdu.

Tam da böyle bir gündemde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş ile dün bir araya geldik.

Fatih Belediyesi’nin Çatladıkapı Sosyal Tesisleri’ndeki buluşmaya çok sayıda gazeteci arkadaşımız da katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, polemiğe girmeden, isim anmadan Özgür Özel’e cevap verdi. Verdiği cevabı aktaracağım ama çok önemli de bir bilgiyi paylaştı.

O bilgi bugüne kadar hiç duymadığımız bir şeydi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bugüne kadar PKK terör örgütüne müzahir 200 kişinin görevden uzaklaştırıldığı bilgisiydi.

Devam edelim…

Sayın Erbaş, önce Anayasa’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na yüklediği görevi hatırlatarak söze başladı.

Dedi ki, “İslam, güzel ahlakın egemen olduğu, erdemli bir insan, huzurlu bir toplum, yaşanabilir bir dünya hedefler. Bugüne kadar hiç bir toplum yoktur ki dinden soyutlanmış olsun. Bunun için Anayasa’mız, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ‘Toplumu din konusunda aydınlatma’ görevi vermiştir. Biz de bu görevi ‘doğru bilgi’ ile yapıyoruz. Doğru bilgi ise Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber’in (as) sünnetidir.”

Erbaş, “Teşkilatımız doğru bilgi ile toplumun her kesimini aydınlatma görevini en iyi şekilde yapmaktan hiç zaman vaz geçmemiştir” de dedi.

“4-6 yaş Ku’ran kursları bizim hakikaten çok önem verdiğimiz bir eğitim alanı. Çünkü hepimiz biliyoruz ki küçük yaşlarda çocuklarımıza değerlerimizi öğretmemiz lazım. Sevgi nedir, saygı nedir, sadakat nedir, dürüstlük nedir, yalan söylemenin kötülüğü nedir, doğru söylemenin güzelliği nedir, anneye babaya saygı, büyüklere saygı, kuranı kerimin tanıtılması, en azından harflerinin tanıtılması, abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır?

Bu Peygamber Efendimiz’in bir hadis-i şerifiyle aynı zamanda bize tavsiye ediliyor, emrediliyor. Devletin de bize verdiği bir yetkidir bu. Toplumu her kesimiyle din konusunda aydınlatmak. Bizim yaptığımız budur” dedikten sonra Özgür Özel’in açıklamalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Talihsiz bir konuşma olmuştur. Orta Çağ’a benzetilmiştir. Orta Çağ karanlığı hemen arkasından ya da zihniyeti gelir ki bu İslam’da İslam medeniyetiyle alakalı bir orta çağ zihniyeti değildir. Tamamen Batı’nın bir tanımlamasıdır. İslam dünyasında ilmi gelişmeler zirveye tırmanırken Batı’da büyük bir karanlık dönem yaşanıyor idi Orta Çağ’da. Dolayısıyla bir çocukların din eğitimini Orta Çağ zihniyete benzetmek kabul edilebilir bir şey değil. Zaten milletimiz büyük tepki gösterdi. Biz de tepkimizi çeşitli vesilelerle gösterdik. Gönül ister ki hiç kimse bu tür yorumlarla milletimizi rahatsız etmesin.”

28 ŞUBAT’IN
DİNİ EĞİTİM İÇİN GETİRDİĞİ YAŞ SINIRI 2012’DE KALDIRILDI

Diyanet İşleri Başkanı, Kur’an kurslarıyla ilgili bir yakın tarih hatırlatması da yaptı. 2011 yılına kadar, sınıf sınırlandırması olduğunu, ilk okul 5’inci sınıfı bitirmeden yaz kurslarına, 8’inci sınıfı bitirmeden yatılı kurslara kayıt yaptırılamadığını anlattı.

2012 yılında yapılan düzenleme ile bu uygulama kaldırıldı. Yeni dönemde okul öncesi çocukların eğitimi için Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Program Geliştirme Daire Başkanlığı hazırlık yaptı.

Erbaş, “4 kitap hazırladık. 2’si öğrenciler için, 2’si öğretmen/öğreticiler için. Kitaplar hazırlanırken pedagoglarla çalıştık. Ve en önemlisi bu çocuklarımıza ders verecek olan öğreticilerimizi Milli Eğitim Bakanlığı’nın 380 saatlik sertifika programına tabi tuttuk. Şu anda 4/6 yaş arasındaki çocuklarımıza eğitim veren öğreticilerimizin tamamı bu eğitimden geçmişlerdir. Bir de bu eğitimi anne şefkatiyle sadece kadın öğreticilerimiz vermektedir” diyerek okul öncesi eğitime verdikleri önemi anlattı.

“DİYANET’TEN
3 BİN FETÖ’CÜ İLE 200 PKK İLTİSAKLI UZAKLAŞTIRILDI”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, FETÖ, DEAŞ ve PKK terör örgütleriyle hem idari anlamda hem de düşünsel anlamda mücadele ettiklerini de hatırlattı. Bu bağlamda, Diyanet’te 10 bine yakın dosya incelendiğini teftiş sonucu 3 bine yakın FETÖ iltisaklısının görevden uzaklaştırıldığını belirtti. Ama bugüne kadar bilmediğimiz bir bilgiyi de paylaştı.

Sayın Erbaş dedi ki: “PKK terör örgütüne müzahir 200 personeli de görevden uzaklaştırdık.”

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ndeki soruşturmaya konu olan DİAYDER ve gassallarla ilgili bilgileri basından takip ettiğini söyleyen Erbaş, bu konuda sadece, “Terör örgütlerine müzahir kişilerin hiçbir kurumda olmaması gerekiyor. Hele hele gassallık gibi önemli görevde olanlar” diye konuştu.

Diyanet İşleri Erbaş, medyada çokça tartışılan “deizm, ateizm” gibi konularda “abartılı” oranların paylaşıldığına da işaret ederek, “Bizim yaptırdığımız ‘Dini hayat’ anketinde deizm orana bile girmemiştir. Bir takım çevrelerin abarttığı kadar bir deizm bu toplumda yoktur” dedi.

Ve iki müjdeyi bizlerle paylaştı.

Bunlardan bir tanesi, yakın zamanda TRT ile işbirliği yapılarak “Diyanet Çocuk TV” yayına başlayacak. Bir diğeri, FETÖ ve DEAŞ gibi dini görünümlü terör yapılarının dini kavramları istismar etmelerinin önüne geçmek için hazırlanan, “İstismar Edilen Kavramlar” kitabı yakında Diyanet Yayınları’ndan çıkacak.

#Diyanet İşleri Başkanlığı
#CHP
#FETÖ
#PKK
2 yıl önce
Diyanet İşleri Başkanı: Diyanet, 200 PKK müzahirini görevden uzaklaştırdı
NATO kafa!
Nurettin Albayrak
Das Dâvâ’nın sokak tatbikatı
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek