|
Hocalı katliamının yıldönümünde karışan Ermenistan

Allah’ın işine bakın ki Hocalı Katliamı’nın yıl dönümünde Ermenistan’ın başkenti Erivan karıştı. Başbakan Paşinyan’a yönelik darbe girişimi devam ediyor. Paşinyan halkı sokağa çağırdı. Yazıyı yazdığımız saatlerde Paşinyan, genelkurmay başkanını görevden aldığını açıkladı. Erivan’daki karışıklık hala devam ediyordu.

ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE
25-26 Şubat 1992 gecesi Azerbaycan ve bizim için unutulmayacak acılardan birini yaşadığımız gecedir. 20’nci yüzyılın son katliam ve soykırımlarından biri Karabağ’ı işgal eden Ermeniler tarafından Hocalı’da gerçekleştirildi.

Adım adım işgal ettikleri Karabağ’da kendilerince stratejik önem atfettikleri Hocalı’ya giren Ermeniler çoluk çocuk, yaşlı kadın demeden 600’ü aşkın Azerbaycan Türkü’nü bir gecede katletti. Hamile kadınlar, emzikteki bebeler, yaşlı dedeler, nineler Ermeni çeteler ve askerler tarafından şehit edildi.

Ermenilerin bu katliamı “soykırım” olarak kayıtlara geçti.

Zaten Hocalı’dan sonra Ermeniler Karabağ’daki 6 reyonun tamamını işgal edip Dağlı Karabağ’da sözüm ona başlı başına yapı kurdular. Ermenistan ile Dağlık Karabağ’ı Laçin Koridoru ile birbirine bağladılar. İşgallerini pekiştirdiler. Azerbaycan’ın öz toprağına 30 yıl boyunca yerleştiler.

30 YIL SONRA AZADLIĞINA KAVUŞAN KARABAĞ

Ermenistan’ın Azerbaycan’ın topraklarına yeniden saldırması üzerine Azerbaycan ordusu 27 Eylül’de başlattığı askeri operasyonla Füzuli, Cebrayıl, Zengilan, Gubatlı ve Şuşa illeriyle Hadrut kasabasını işgalden kurtardı.

Rusya’nın ara buluculuğunda imzalanan ateşkes gereği Ermenistan güçleri Ağdam, Kelbecer ve Laçin’den çekildi.

Böylelikle 29 yıl önce Azerbaycan işgal edilen topraklarını kurtarmış oldu.

Azerbaycan bundan sonra neredeyse tamamı yıkık ve harabe durumdaki şehirlerin yeniden yapılacağı, bölgenin mayınlardan temizlenerek güvenli hale getirileceği, yıllardır ata yurtlarından ayrı kalan göçmenlerin geri döneceği bir döneme girdi.

**

İşgal sırasında Hocalı’da katliam yapan Ermeniler, 1 milyon insanı da topraklarından sürdü. İşte şimdi o 1 milyon insanın geri dönmesi için Karabağ’da özgürleştirilen topraklarda yeniden alt yapı ve üst yapılar inşa sürecine girildi.

PAŞİNYAN’IN SONUNU TÜRKİYE – AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ HAZIRLADI
Azerbaycan 30 yıl sonra Türkiye’nin büyük desteği ile Ermenistan ordusunu bozguna uğrattı. Ermenistan hükümetini ve başındaki
Paşinyan’ı siyaseten bitirdi.
Azerbaycan, hiç olmadığı kadar güçlenip öz güvenine kavuşurken,
Ermenistan hiç olmadığı kadar perişanlık yaşıyor.

**

Paşinyan sokak eylemleriyle iktidara gelmişti. Arkasında Fransa ve Soros vardı. İktidara geldiği günden bu yana NATO’ya yeşil ışık yakarak Amerika ile flörtleşen, Avrupa Birliği (AB) ile iş tutan bir liderdi. Ermeni diasporasının hem Amerikan kanadını hem Fransız kanadının desteğini almıştı.

Ancak bir gerçeği ıskaladı. Rusya!
RUSYA’YI ISKALAYIP AB VE AMERİKA İLE KOLKOLA GİREN PAŞİNYAN SONUNU HAZIRLADI

Rusya, Amerika ve NATO tarafından çevrelendiğini anladığı günden bu yana Gürcistan ve Ukrayna üzerinden muhataplarına sert cevap vermişti. Ermenistan Başbakanı Paşinyan Amerika’ya ve AB’ye çok güvenmiş olmalı ki Rusya’ya kafa tutmayı tercih etti.

Azerbaycan’ın Karabağı’ı özgürleştirmek için başlattığı mücadele esnasında da gördük şimdi de görüyoruz ki Rusya, Paşinyan iktidarından hiç hazzetmiyor.

Erivan’daki darbe teşebbüsü ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın, Rusya’nın
“Ermenistan’in iç meselesidir”
diyerek verdiği mesaj Amerika ve AB’yedir.
“Karışmayın”
diyor ve ekliyor,
“Bu bölge benim nüfuz alanımdır.”
Darbenin her türlüsüne karşı çıktığını açıklayan Ankara’nın, Paşinyan ve Ermenistan’a Karabağ zaferinden sonra Azerbaycan ile birlikte uzattığı zeytin dalını da hatırlarsak, Ermenistan halkının düşünüp bir karara varma zamanı gelmiştir.
Ya, Azerbaycan ve Türkiye dahil bütün komşularıyla iyi ilişki geliştirerek istikrara kavuşacaklar ya da Amerika’nın ya da AB’nin ileri karakolu olarak cephe ülkesi olacaklar.
Cephe ülkesi olmayı tercih ederse şayet Ermenistan, yıllarca iç kargaşadan kurtulamaz ve Ermeni toplumu bundan büyük zarar görür.

Bakalım neler olacak?

Son sözümüz şu olsun.
Hocalı katliamı şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Karabağ. Yaşasın Türkiye.
#Hocalı
3 years ago
Hocalı katliamının yıldönümünde karışan Ermenistan
Tasavvufa saldırmak mı?
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak