|
Tecavüzcüsüne ‘tecavüzcüsün” diyemeyen “lâl” olmuş diller

Senin takımın, benim takımım oluyor. Olsun da. Senin partin, benim partim oluyor. Tabii olan da bu.

Senin görüşün, benim görüşüm oluyor. Tabii ki olsun da. Ama insanız. İnsani değerler, asgari müşterekler diye bir şey de var. Yoksa yok mu?

Ahlak diye bir şey var insana ait. Şu dinden, bu dinden olmasına gerek yok bir insanın ahlaklı olması için. Ya da şu milletten, bu milletten olmasına da.

Ahlakî değerler üç aşağı beş yukarı kadim bütün dinlerde, bütün toplumlarda, milletlerde benzerlik gösterir.

Ama örselenmiş dünyanın, kuralsızlaşmış yaşamlarında ahlakın bir karşılığı yok artık.

Daha da kötüsü, ahlaksızlığı kimin yaptığı üzerinden tartışma biçimi…

Senin ahlaksızın, benim ahlaksızım, senin terbiyesizin benim terbiyesizim ayrımı da yapılmışsa artık…

Evet burada “tuz kokmuş”tur. Asgari müşterekler tükenmiştir.

Toplumsal mutabakat, uzlaşma, birlikte yaşama kültürü uçurumun kenarındadır.

TECAVÜZCÜSÜNÜ KORUYAN AHLAKSIZLAR

Benim tecavüzcüm, senin tecavüzcün olur mu Allah aşkına?

Ama oluyor..!

Son vakayı biliyorsunuz. HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in Mardin Midyat’ta bir kadına tecavüz ettiği iddiası, haberi ne derseniz deyin, rezillik, ahlaksızlık.

Peki bu rezilliğe ilk tepkiyi vermesi gereken kadın dernekleri, sivil toplum örgütleri nerede?

Biliyorsunuz olay patlak verdiği andan itibaren HDP çevreleri, CHP çevreleri, sol sivil toplum çevreleri “lâl” olmuş durumda. Sus puslar.

Geçmişte “Şucu, bucu” ya da “Şu vakıf, bu vakıf” diyerek ve orada yaşanan rezillikleri dillerine dolayıp da bugün lâl olduklarını görünce iki yüzlülükleri ortaya çıktı, yine.

Bir vakıftaki (ENSAR) bir rezil adamın işlediği cürüm üzerinden tüm vakfı, hatta vakıf üzerinden bütün dindarları “tecavüzcü” ilan edenlerden söz ediyorum.

O vakıfın mütevellisi o rezil herifin en ağır ceza alması için mahkemede müdahil olmuştu. En ağır cezaya çarptırılması için de sürecin takipçisiydi.

O haldeyken bile, sosyal medyada her fırsatta o hadise hatırlatılıp tüm inananları “tecavüzcü” ilan eden müptezeller vardı, hala var. CHP’si, HDP’si, sol sivil toplum kuruluşları, koca koca unvanları koca koca isimleri olanlar da o müptezeller gibi davrandı, hala davranıyor.

Tuma Çelik’in “tecavüz” iddiaları üzerine HDP’den istifa etmesi bile o çevreleri harekete geçiremedi.

Tecavüzcüye, “Tecavüzcü” diyemediler. Her şeyi ama her şeyi “kötücül” muhalefet için istismar eden, araçsallaştıran bu sorunlu kafa, “benim tecavüzcüme laf söyletmem” edasında.

Sahi “perdeleme” işinde uzman olan bazı dijital medya merkezleri Tuma Çelik meselesini ört bas etmek için bakalım hangi asparagası patlatacak? Merakla bekliyoruz.

  • Allah’ı tazim etmek için inşa edilen bir ulu mabet, aslına dönmüştür
  • Ayasofya Camii Kebiri’nde nasipse bu hafta Cuma namazı kılacağız. Ayasofya ile ilgili dikkatimi çeken önemli açıklamalardan birini Kudüs’lü rahip Manuel Musellem yaptı. Musellem, dünyevileşmiş ve siyasallaşmış Hıristiyan sözcülerin aksine şöyle dedi, “Erdoğan, Ayasofya’yı herkesin ayakları altında çiğnenen bir müzeden, içinde Allah’ın adının anıldığı ve yüceltildiği, sevgi ve saygı duyulan camiye çevirdi.”
  • Musellem’e katılıyorum. “Dünya mirası” denilerek Allah’ın (cc) yüceliğinin simgesi bir mabedi inşa gayesinin dışına çıkardılar. Ayasofya Allah’a adanmışlığın simgesiydi inşa edenler için. Bir mabette Allah’a ibadet edilip, O’nun yüceliği ve bilgeliği tazim edilmezse o mabedin ruhu yok olmuş demektir. Ayasofya Camii Kebir’i ruhuna kavuşmuştur. Mübarek olsun!
  • 100 yıl önce Nuri Paşa, 27 yıl önce isimsiz kahramanlar bugün SİHA ve İHA’lar
  • Ermenistan, Azerbaycan’a saldırdı. Türkiye Azerbaycan’ın yanında. Ermenistan’ın arkasında Rusya var, Fransa var. Ermenistan Dağlık Karabağ’ı işgal ederken de Rusya vardı. Rusya hem Ermenistan’a hem Azerbaycan’a “uydu” muamelesi yapıyor ve bağımsız dış politika üretmelerinin önüne geçmek istiyor.
  • Bir de … Evet bir de Libya’da Türkiye’yi darbeci Hafter lehine masaya çekmeye çalışırken mesajını Azerbaycan Türklerine Ermenistan’ı saldırtarak veriyor.
  • Bundan tam 102 yıl önce Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu Bakü’ye girdi. Unutmuyoruz.
  • 1993’te Rusya’nın desteği ile Ermeniler Dağlık Karabağ’ı işgale başladığında Türkiye’den Azerbaycan Türklerine desteğe giden isimsiz kahramanlar oldu. Unutmuyoruz. Bugün Ermenistan yeniden saldırıyor ve biz SİHA ve İHA’larımızla yine oradayız. Unutmadıklarımızın hatırına yine Azerbaycan’ın yanındayız.

#HDP
#Ahlak
#CHP
#Tuma Çelik
4 yıl önce
Tecavüzcüsüne ‘tecavüzcüsün” diyemeyen “lâl” olmuş diller
Bu filmi izlemek elzemdir…
Siyasi istikrarın kıymetini kaybedince anlıyoruz
“Can Dündar’a ohh olsun, Erdem Gül bize yeter!”
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek