|
Siyonistlerin Çin çıkarması

Filistin çıkışlı ibretlik bir yazı okudum. Bu yazıda İsrail’in uzun soluklu bir plan içinde Çin’e nasıl sızmakta olduğu anlatılıyor. Haberin kaynaklarından biri Mısırlı, Çin’de doktora yapmış siyaset bilimci ve Beni Suef Üniversitesi Öğretim Üyesi Bayan Nadiye Hilmi.

Birkaç gün önce de Çin hükümetinin, ülkedeki mabetlerin komünist kültür merkezlerine çevrilmesi (bu fonksiyonu ifa etmesi) ve kutsal kitapların komünist Çin ideolojisine göre yeniden çevrilmesi ve yorumlanması kararı almış olduğunu okumuştum.

Dinlere ve kültürlere hayat hakkı tanımayan kızıl Çin’e Siyonistler nasıl sızmışlar ve hangi aşamaya gelmişler?

Yazı işte bu soruya cevap veriyor.

Tel Aviv, Çin’de bir Siyonist lobi oluşturmak istiyor, bunun için de önce vaktiyle Çin’e yerleşmiş bir Yahudi aile veya grup bulmak gerekiyor. Problem şu ki, meselâ ABD ve İngiltere’de olduğu gibi bir Yahudi grup Çin’de mevcut değil.

Siyonist araştırmacılar böyle bir grubu oluşturmak için kolları sıvayıp geçmiş zamanlarda Çin’e yerleşmiş bir fert veya aileyi aramaya koyuluyorlar ve Çin’in doğu bölgesinde vaktiyle böyle bir ailenin yerleşmiş olduğu bilgisine ulaşıyorlar; başlangıç noktası burası oluyor.

Siyonistler bu ailenin torunlarını araştırıyor ve sonunda asıllarını unutmuş ve sayıları birkaç yüzü geçmeyen guruba ulaşıyorlar. Uzun ve planlı çalışmalar sonunda grubu, asıl din, kültür ve ideolojisine dönmenin gerekliliğine inandırıyorlar. Bir kısmını İsrail’e getiriyor, vatandaşlık veriyorlar, bazıları İsrail ordusunda gönüllü vazife alıyor.

Çalışmalar sonunda bazı Yahudi şahıslar Çin’de yüksek düzey vazifelere ve karar organlarına kadar geliyorlar.

Prof. Dr. Nadiye Hilmi bu gelişmeyi teyiden “Shavei İsrael” isimli bir kuruluştan söz ediyor; bu kuruluşun vazifesi dünyanın neresinde var ise Yahudileri bulmak, onları yeniden Yahudi ve Siyonist haline getirmektir. Yahudilikte misyonerlik (Yahudi olmayanları dine davet) olmadığı halde Çin’de bu kuralı aşıyorlar, bahsi geçen kuruluş ve benzerleri binlerce Çinliyi Yahudileştiriyor. Çinlileri Yahudileştirince Çinli kızlarla evlendiriyorlar ve böylece bir “Siyonist Çinli nesil” oluşturuyorlar. Okul öncesinden itibaren okullar açıyorlar, Konfüçyüs mabetleri stilinde sinagoglar kuruyorlar.

İsrail’in Pekin büyükelçisi, hükümetin bu Siyonist-Çinli nesli resmen tanıması için yoğun çalışmalar yapıyor, ailenin isimlerinin zaman içinde değiştiğini iddia ederek ve mevcut isimleri tahrif ederek Yahudi isimler ortaya çıkarıyorlar.

Çin’de, Ortadoğu ve diğer bölgeler ile ilgili kararları etkileyebilmek için akademya ile hükümet arasında sıkı bir ilişki var. İsrail bunu da kullanıyor, Çin-İsrail akademik ilişkileri en üst seviyede. İsrail Çin’de birçok ortak araştırma enstitüsü kurdu, üniversitelerinde Yahudi kültürü ve İbranice dili bölümleri açtı, Çinlilerin İsrail’e seferlerini kolaylaştırdı, Çin’in, Yahudilerin bulunduğu bölgede yüksek değeri bulunan ödüllerle araştırma yarışmaları yaptırıyor.

İsrail, geçen yılın Aralık ayında Şanto şehrinde bir üniversite açtı, bu üniversite Çin’de, Rusya’dan sonra ikinci yabancı ülke üniversitesidir. Bir yandan da İsrail’de, Çin’deki Yahudilere rehberlik etsinler diye özel hahamlar yetiştiriyor.

Evet, ibretlik olaylar bunlar; Çin oradaki Müslümanları asimile etmek için zulmün görülmemiş çeşitlerini uyguluyor, ama İsrail’in Çinlileri Yahudileştirmesine göz yummuş oluyor.

Çalışan kazanır, oturan, uyuyan, tembellik eden, gaflet içinde hayat sürenler ise kaybederler.

#Filistin
#Çin
#Müslüman
#İsrail
4 yıl önce
Siyonistlerin Çin çıkarması
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset