|
Pakdil’in ardından

Pakdil’in cenazesi geçtiğimiz cumartesi günü görkemli bir topluluğun iştirakiyle kaldırıldı. Ankara’da Tacettin Dergâhı’nda toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoğun mesaisi dolayısıyla cenazeye bizzat iştirak etme fırsatı bulamadı. Ancak cenazenin defin süreciyle yakından ilgilendi. Kabir yerinin seçiminde belirleyici oldu. Edebiyat camiası olarak yakın ilgisine müteşekkiriz.

Altındağ Belediye Başkanı Sayın Asım Balcı, emri hakkın vukuundan itibaren cenazenin bütün safhalarıyla, özellikle kabrin seçimindeki mekân tahsisindeki hassas tutumuyla örnek bir davranış sergiledi. Belediyedeki değerli ekibi adeta bir hizmet yarışındaydı. Ekipte hizmeti geçen bütün arkadaşlarımızı ve değerli Başkanımızı kutluyor, şükran duygularımızı iletmek istiyorum.

Cenazede hazır bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, TBMM İdare Amiri İstanbul Milletvekili Hasan Turan’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’a, keza eski ve yeni siyaset adamlarımıza da teşekkür borçluyuz…

Cenaze ile yakından ilgilenen Memursen ilgilileri ve Genel Başkan Ali Yalçın’ın ilgisi de teşekkürü hak ediyor.

Mekânlarını taziye evi olarak tahsis eden Mehmet Akif İnan Vakfı ilgilileri ve keza Kabakçı Konağı personeli kusursuz hizmetleriyle gönlümüzü fethetti. Hepsi sağ olsun, hepsine teşekkürler…

Ve asıl büyük teşekkür şair ve fotoğraf sanatçısı NECİP EVLİCE’ye… Nuri Pakdil’in seslenişiyle: İdris Hamza…

Necip Evlice 40 yıl boyunca Nuri Pakdil’e bir oğul sadakatiyle hizmet etti. Gerçekte bir oğuldan daha fazlasını yaptı.

Pakdil’in kitaplarının basımını hiçbir karşılık beklemeden, Pakdil gibi estetiğe son kerte özen gösteren birine sıfır hata payıyla beğendiren bir çalışmayı her türlü özveriyi göğüsleyerek gerçekleştirdi.

Özellikle son 10 yıl boyunca Pakdil’in her türlü hizmetini, kendi öz evine gösteremediği bir gayretle yerine getirdi. Pakdil’in hastalık ve sağlık hizmetleri, mutfağını çekip çevirmesi, her türlü ihtiyacının karşılanması ondan sorulur oldu. Onun giyim kuşamından, saç sakal tıraşına, programlarının düzenlenmesine, kitap imza programlarının tertiplenmesine, ziyaretçilerin ağırlanmasına kadar, kendi işlerini ihmal etme pahasına koşuşturdu… Yıllar boyu Pakdil’in her hastalığında hastane hizmetlerinde refakatçi olan oydu. Hastane sonrası bakımlarını günlerce gecelerce gözünü kırpmadan o üstlendi. Hastane hizmetlerinde ve başka konularda Fatih Yurdakul da canla başla Evlice’nin yanında yer aldı.

Pakdil’in asistan olarak adlandırdığı yardımcılarının temini, onların iaşesi, maaşı; gerektiğinde yardımcıya yardımcı olan elemanların temini hep Necip Evlice’nin üstündeydi.

Onun, Pakdil’in kitaplarının yeni baskılarını aynı titizlikle devam ettireceğine olan inancımız tamdır…

Pakdil’in ihtiyaç halinde müracaat ettiği para kasalarından biri de sevgili Ali Karaçalı olmuştur. Bu arkadaşlarımız Pakdil’e hizmet hususunda sınır tanımamışlardır…

Hepsi teşekkürden çok daha fazlasını hak ediyor. Onlara teşekkür edilmez, helallik dilenir…

Pakdil’i rahmetinden esirgemeyeceğini umduğumuz Rabbim, burada adı geçen ve geçmeyen her türlü hizmet erbabını da lütfuyla keremlendirsin dileğindeyim…

#Recep Tayyip Erdoğan
#Asım Balcı
#Fuat Oktay
#Ali Yalçın
#Necip Evlice
#Fatih Yurdakul
4 yıl önce
Pakdil’in ardından
Sahici cümleler kurabilmek
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…