|
Demek ki, neymiş? Bir masalmış, Ev-ropa!

Avrupa ülkelerinden parasıyla bile sağlık malzemesi alamayan Sırbistan’ın Devlet Başkanı Vucic “Avrupa dayanışması diye bir şey yok. Sadece, kâğıt üzerinde bir masaldı” feveranıyla, AB’nin fişini çekmiş!

Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu’nda hemen her cümlesinin başında “Ah, Evropa!” diye iç geçiren “Milli Eğitim Müdürü!”nü, 2020’deki “Temellerin Duruşması” için “Sanık” sıfatıyla çağırın da gelsin!

Türkiye’yi ısrarla AB’ye yönlendirmeye çalışan Ertuğrul Ö. adlı Kaşarlanmış Batıcı Etki Ajanını da unutmayalım!

“Ah, Evropa” koronavirüs salgınının merkez üssü durumunda!

Dünya çapındaki toplam vaka sayısında…

İlk onda 6, ikinci onda yine 6 ve üçüncü onda da 6 olmak üzere; ilk otuzda 18 Avrupa ülkesi yer alıyor!

Küresel salgının patladığı Çin’den sonra listede ikinci sırada bulunan İtalya malum, mahvoldu…

İtalya’nın AB Daimi Temsilcisi Maurizo Massari Politico dergisindeki “İtalya’nın Avrupa’nın yardımına ihtiyacı var” başlıklı yazısında Avrupa ülkelerinin Roma’ya yeterince destek vermediğinden yakındı!

SCHENGEN, YALAN OLDU

Koronavirüsün toplam vaka listesinde; dördüncü İspanya, beşinci Almanya ve de altıncı sıradaki Fransa da korona belasını en ileri seviyede yaşayan AB üyesi ülkeler arasında…

AB’nin lokomotifi Almanya, Fransa ve İspanya; Brüksel’i iplemediler ve peş peşe kararlarla sınırlarını kapattılar.

AB’nin geride kalan ülkelerine danışılma gereği bile duyulmadan alınan bu kararlar; birliğin temelini oluşturan ve Serbest Dolaşım sağlayan ünlü Schengen Anlaşması’nın artık “Yengen!” olduğunu yani fiilen sona erdiğini gösteriyor!

***

AB üyesi ülkelerde “dayanışma” değil, “Başınızın çaresine bakın” vaziyeti hâkim…

Korona musibetiyle, Avrupa’nın makyajı bir kere daha döküldü: Yetersizlikleri, acizlikleri, çaresizlikleri tam anlamıyla sırıttı!

HASTA SEÇİYORLAR

Dehşetengiz salgından dolayı 3 bine yakın kişinin öldüğü İtalya’da, doktorlar “iyileştirebilmek için artık hasta seçiyorlar!”

Mesela, Bergamo’da bir yoğun bakım ünitesini yöneten Doktor Christian Salaroli, 80 ile 95 yaşları arasında olup da solunum rahatsızlığı çeken hastaları tedavi etmediklerini açıkladı!

İtalya gibi -İspanya, Fransa ve bir de “Atlantik Ötesindeki Patronları” ABD’de, bazı yaşlı hastaların geri çevrildiği yani hasta seçmeye başlandığı haberleri geliyor…

ABD’de, West Virginia eyaletinde koronavirüs vakasının çıkmasıyla birlikte; dehşetli salgın ülkedeki 50 eyaletin tamamına yayılmış oldu!

BİR DE KRALİÇE’NİN İNGİLTERE’Sİ VAR

Çiçeği Burnunda Brexit’çi İngiltere’de ise Boris Johnson “Yüksek ateş ve nefes darlığı olan yaşlıların hastaneye gelmemesi ve evlerinde kendilerini izole etmesi çağırısında” bulundu!

Taçlı Şeytan Kraliçe’nin Vicdansız İngiltere’sinde yaşanan acizlik de işte bu denli vahim bir istasyonda!

#Avrupa
#Schengen
#Hasta
#Kraliçe
4 yıl önce
Demek ki, neymiş? Bir masalmış, Ev-ropa!
Bana arkadaşını söyle…
Çalıştay bildirisindeki kamu mühendislerine ilişkin göze çarpanlar
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm