|
Üniversiteyi kazanan ve okuyan gençlerin öncüleri-1

Merve Kahraman; Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden bu yıl mezun oldu. Dünyanın en iyi ilk 25 üniversitesi arasında yer olan Singapur Ulusal Üniversitesi’nin ( NUS) burslu doktora programına kabul aldı.

Araştırmalarını kalın bağırsak kanseri üzerine yürütmeyi planlıyor. Temel bilimler seçmek isteyen öğrencilere tutkularının peşinden gitmelerini tavsiye ediyor.

Dr. Altan Onat; Osmangazi Üni. EE ve Makine Mühendisliği mezunu. Şu an İngiltere’de Newcastle Üni. raylı sistemler alanında doktora sonrası araştırmacıdır. ESTÜ’de çalışmaktadır.

Dr. Begüm Genç; İzmir Ekonomi Üni. Bilgisayar Mühendisliği mezunu. Doktorasını University College Cork’ta kombinatoryal optimizasyon üzerine yaptı. Şu an İrlanda’da araştırmacı ve Women in AI bünyesinde İrlanda şehir lideri olarak çalışmalarına devam ediyor.

Özgür Karcı; ODTÜ Fizik Eğitimi mezunu.

Şu an Optik alanındaki araştırmalarını Fulbright bursiyeri olarak ABD’de University of Rochester’da devam ettiriyor..

Berivan Işık; ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu. Şu anda Stanford EE’de bilgi teorisi, kodlama teorisi, veri sıkıştırma ve makine öğrenimi üzerine doktorasını burslu yapıyor.

Erdem Doğukan Yılmaz; İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu. Dijital transformasyon alanındaki çalışmalarına Harvard’da ziyaretçi araştırmacı olarak devam etti. Şu an Fransa’da, INSEAD’da araştırmalarını sürdürüyor.

Ceren Çamur; Bilkent Üni. Kimya Bölümü mezunu. Şu an İngiltere’de, Cambridge Üniversitesi’nde metal-organik kafeslerin üretimi ve endüstriyel kullanım alanları üzerine çalışmalar yapıyor.

Can Yeğinsu; Oxford, Princeton ve Harvard mezunu. Harvard hukuk bölümü birincisi ve Harvard tarihinde mezuniyet konuşması yapan ilk Türk öğrenci. Londra’da yüksek mahkeme avukatı. Ayrıca Columbia, Georgetown ve Koç Üni. Hukuk Fakülteleri’nde Hukuk Profesörü.

Dr. Nurdan Çabukoğlu; YTÜ Matematik Bölümü mezunu. Şu an University of Wolverhampton’da öğretim üyeliği yapıyor, canlıların hareket modellemesi, matematiksel ekoloji/biyoloji alanında çalışmalarını sürdürüyor.

Dr. Mustafa Ünal; Lisansı Selçuk Üni, yüksek lisans ABD’de (UTSA) ve doktorasını (CWRU) da yaptı. Biyomekanik ve biyofotonik alanında çalışıyor.

2017’de alanında birinci olarak Türkiye’nin en başarılı 10, 2018’de ise dünyanın en başarılı 20 gencinden biri olarak seçilmiştir.

Ceren Kimna; Ege Üniversitesi mezunu. Şu an doktora çalışmalarını Münih Teknik Üniversitesi’nde, akıllı ilaç sistemlerinin geliştirilmesi üzerine sürdürüyor.

İbrahim Dursun; Lisans İYTE Fizik, yüksek lisans Fransa Aix-Marseille Üni, Almanya KIT’de optik alanında, doktorasını KAUST’da Malzeme Bilimi ve Mühendisliği’nde tamamladı. Şu an ABD’de Penn State Üniversitesi’nde postdoc olarak LED’ler ve ışık yayan malzemeler üzerine çalışıyor.

Dr Pınar Uysal Onganer; Doktora Marmara Üni Tıp ve University College London’da tamamladı. Imperial College London‘da araştırmalar yaptı. Şu an Westminster Üni’de ögretim görevlisi ve kanser grup lideri. mikroRNA ve kanser kök hücrelerinin metastazdaki rolleri üzerine çalışıyor

Doç. Dr. Soyhan Bağcı; Uludağ Tıp mezunu. 2003’de misafir olarak geldiği Almanya Bonn Üni’de 12 yıldır öğretim üyesi. Almanya’da en iyi klinik çalışma ödülü sahibi. Gastrointestinal problemler, melatonin, sirkadiyen ritim ve biyodinamik aydınlatma üzerine çalışmalar yapıyor.

Dr. Fahriye Düzağaç; Lisans Ege Üni Biyoloji, doktorasını Ege Üni ve University of Texas Md Anderson Kanser Merkezi’nde tamamladı. Şu an Venedik Ca Foscari Üni’de, ovaryum kanseri tümör mikroçevresini taklit edebilen mikroakışkan çip teknolojisi üzerine araştırmalarını sürdürüyor.

Pınar S. Özbay; Lisans Boğaziçi Üni. Kimya Müh., yüksek lisansını Münih Teknik Üni., doktorasını ise MR beyin görüntüleme teknikleri geliştirilmesi üzerine ETH, Zürih’te tamamladı.

2017’den beri ABD’de (NIH) fizyoloji, uyku ve nörobilim üzerine araştırmalarına devam etmektedir.

**

Üniversiteyi bitirip yurtdışında önemli kurumlarda bilim, sağlık, teknoloji, ekonomi gibi alanlarda nitelikli çalışmalara imza atan binlerce gencimiz var.

Bugünün gençleri yarının Türkiye’sini inşa edecekler.

Halen okumakta olan gençler de bu abi ve ablalarının yolundan gidecek.

Geleceği karartmanın kimseye faydası yok.

Bu çalkantılı günler geçici, önümüz aydınlık.

#Merve Kahraman
#Üniversite
#Türkiye
4 yıl önce
Üniversiteyi kazanan ve okuyan gençlerin öncüleri-1
Kara dinlilerle milletin savaşı
Dua reddedilmez ama…
PKK şiddeti neden gayri meşru? - 1
Kürt meselesinde durduğum yer
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…