|

2018 seçimleri ne zaman? Erken seçim ne zaman?

2018 başkanlık seçimleri ve yerel seçimler ne zaman yapılacak? Erken seçim olacak mı? sorusu vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. AK Parti ve MHP'nin seçim ittifakı yapmasıyla ve AK Parti'nin seçim çalışmalarına başlamış gibi il il gezmesi seçim heyecanın arttırdı. Peki 2018 seçimler ne zaman? erken seçim ne zaman? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
16:00 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:14 - 18/04/2018 Çarşamba
Diğer
2019 başkanlık seçimleri ve yerel seçimler ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
2019 başkanlık seçimleri ve yerel seçimler ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtı haberimizde.

2018 başkanlık seçimi ve yerel seçimler ne zaman?Erken seçim olacak mı? derken erken seçim tarihi belli oldu. 16 Nisan 2017'de yapılan başkanlık sistemi referandumu % 51. 41 ile sandıktan 'EVET' çıkması sonrası Başkanlık sistemini halk onaylamış oldu. Yerel seçim tarihinin öne alınacağı iddialarıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun erken seçim iddialarına cevap verdi. Peki seçimler ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

2018 SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

"AK Parti seçimleri her zaman vaktinde yapmaya özen gösteren bir parti. Bunun bir iki istisnası var. Türkiye'nin iç ve dış şartları bunu gerektirdi. Erken seçim yapmamaya vaktinde seçim yapmaya bugüne kadar kural olarak özen gösterdik. Bu çerçevede şu anda planlanmış anayasal takvim 24 Mart 2019'da yerel seçimler, 3 Kasım 2019'da da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimini yapacağız. Bu ilkesel olarak AK Parti'nin duruşudur. Temenni ederiz ki Türkiye'nin özel şartları içinde bulunduğumuz özel şartları herhangi bir değişikliğe neden olmaz. Biz AK Parti Seçim işleri birimi olarak hiç seçim olmayacakmış gibi sakin, vakarlı, dingin ama yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız."

ERKEN SEÇİM NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’dan ’seçim ittifakı’ açıklaması

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bu birliktelik yerli ve milli ittifakın, bin yıllık terkibin siyasette ete kemiğe bürünmüş hali. Bu adım ecdadın ruhuna hürmet ve evladın geleceği için atılmıştır. Bu kutlu birlikteliğin mimarları şanlı tarihimizde altın bir sayfa açmışlardır" dedi.Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Yerli Düşünce Derneği’nde yüksek lisans öğrencilerini ağırladığı toplantıda, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceğini açıklamasının ardından kamuoyunda “milli mutabakat” olarak anılmaya başlayan seçim ittifakı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Bu birlikteliği "yerli ve milli ittifakın, bin yıllık terkibin siyasette ete kemiğe bürünmüş hali" olarak özetleyen Topçu, "Bu adım ecdadın ruhuna hürmet ve evladın geleceği için atılmıştır. Bu kutlu birlikteliğin mimarları şanlı tarihimizde altın bir sayfa açmışlardır" ifadelerini kullandı.

"Türk-İslam medeniyetinin yeniden ihyasının kapısının açıldı"

Türk-İslam medeniyetinin yeniden ihyasının kapısının açıldığını belirten Topçu şunları kaydetti:"Her türlü tahrik ve tacizlere aldırmadan, vatan ve millet sevdasını kerteriz alarak bu yolu açan Cumhurbaşkanımız ile Sayın Devlet Bahçeli’ye bu millet şükran borçludur. Bir kez daha şer güçlerin ve işbirlikçilerin oyunları bozulmuş, hesapları boşa çıkmıştır. Fitne değil rahmet kazanmıştır. Türkiye kazanmıştır. Medeniyet coğrafyamız kazanmıştır. Hürriyete ve büyümeye yürüyen, mazlumları sahiplenip hakkı tutarak yücelen Yeni Türkiye’nin; dolayısıyla."

"Milliyetçi muhafazakar tabanda bayram coşkusu olmuştur"

"Bu birliktelik vatandaş tarafından sarsmaktan öte ‘deprem etkisi oluşturacak’ şekilde görülmüştür" diyen Topçu, "Bu birliktelikle başaracağız ‘ülkeyi güvenli, özgür, refah seviyesi yüksek,salt adaletin hakim olduğu, merhamet ve nizam medeniyetinin çocuklarının tarih sahnesindeki yerini almasını sağlayacak hale getireceğiz’ deniliyor. Milliyetçi muhafazakar tabanda bayram coşkusu olmuştur. Biz vatandaş olarak memnunuz. Derebeylik ve sömürge medeniyetinin temsilcileri rahatsızdır" değerlendirmesinde bulundu.

#2019 seçimleri
#Seçimler ne zaman
#Başkanlık seçimi
#Yerel seçimler
#2019 yerel seçimleri
6 yıl önce
default-profile-img