|

26 Ekim Hadi akşam ipucu sorusu: Günübirlik dağ yürüyüşlerine ne ad verilir?

26 Ekim Hadi bilgi yarışında bu akşam 20.30'da yapılacak olan yarışmadaki ipucu sorusu, "Günübirlik dağ yürüyüşlerine ne ad verilir?" olarak paylaşıldı. Peki 26 Ekim Hadi ipucu sorunun cevabı ne? İşte yanıtı.

Yeni Şafak
15:10 - 26/10/2018 Cuma
Güncelleme: 15:15 - 26/10/2018 Cuma
Diğer
Günübirlik dağ yürüyüşlerine ne ad verilir? sorusunun yanıtı haberimizde.
Günübirlik dağ yürüyüşlerine ne ad verilir? sorusunun yanıtı haberimizde.

Hadi bilgi yarışması bu akşam 20.30'da yarışmacılara 20 bin liralık ödül dağıtacak. Bu akşam ki soru doğa sporuyla ilgili. Bu akşam ki ipucu sorusu: "Günübirlik dağ yürüyüşlerine ne ad verilir?" olarak paylaşıldı.

26 EKİM HADİ İPUCU SORUSU

genellikle sabah başlayıp akşam bitirilen günübirlik dağ yürüyüşlerine ne ad verilir biliyor muyuz? Bilenler bilmeyenlere söyleyebilir"

CEVAP: TREKKING
Trekking (Doğa Yürüyüşü) Nedir?

Doğada, belirli bir noktadan bir diğer noktaya belirlenen bir zamanda ve yol üzerinden varmak amaçlı yapılan, tempolu sportif yürüyüşlerdir. yürüyüş içerisinde belirlenen güzergah boyunca, bir bitiş noktasına ulaşmak amacı ile hareket edilmektedir. Yolun belirlenmesinde de parkurlar tercih edilebileceği gibi, tamamen yürüyüşün kendi durumuna göre de günlük olarak bir ilerleyiş rotası oluşturulabilmektedir. Elbette birkaç saatlik hiking parkurlarının dışında birkaç hafta hatta ay gibi uzun yürüyüşlerde besin, su, tempo, hava durumu gibi etkenler ayrıca değerlendirilmelidir ki bu daha çok backpacking olarak ifade edilmektedir.

#Hadi ipucu sorusu
#HADİ oyunu
#Trekking
#26 ekim hadi ipucu sorusu
5 yıl önce