|

27.dönem Yalova Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Yalova 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Yalova ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Yalova milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Tuesday
Güncelleme: 09:59 - 20/06/2018 Wednesday
Diğer
27. dönem milletvekillerinin seçildiği, 24 Haziran seçiminin sonuçları açıklandı.
27. dönem milletvekillerinin seçildiği, 24 Haziran seçiminin sonuçları açıklandı.

27. dönem Milletvekillerinin seçileceği 24 Haziran seçimlerinin, sonuçları açıklandı. Seçmenlerin kararlarına göre, hangi parti, kaç aday çıkardı? Yeni dönem milletvekilleri kimler oldu? Seçim sonuçları ve aday dağılımı ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Yalova AK Parti Milletvekili adayları

Ahmet Büyükgümüş

Meliha Akyol

Hasan Özçelik

Yalova MHP Milletvekili adayları

Ali Fuat Hatip

Hediye Polat

Abdurrazak Ekinci

Yalova CHP Milletvekili adayları

Özcan Özel

Ertan Şener

Mehmet Gürel

Yalova İP Milletvekili adayları

Ünlem Üstel

Elif Akyol Tosun

Nur Gemalmaz Ayaz

Yalova

Bölgedeki ilk yerleşimler prehistorik çağlarda M.Ö. 3000 yıllarındadır. Bitinya adıyla bilinen antik bölgede M.Ö. 2000'lerde Hititler, M.Ö. 1200'lerde Frigler hakimiyet kurdular. Pers egemenliği altında kalan bölge de M.Ö 5. yüzyılın ortalarından itibaren Bitinyalı hanedanlar hakimiyet kurmaya başlamış ve M.Ö 3. yüzyılda bağımsız Bitinya Krallığı' nı kurmuşlardır. Yalova' da bu krallığın topraklarında kalmıştır. Yalova' nın da içerisinde olduğu bölge M.Ö. 74'de Romalılar' ın denetimine girdi. Roma İmparatorluğu'nun 395 yılındaki bölünmesinden sonra Yalova Bizans İmparatorluğu'nun yönetimine geçti. 1302'de Yalova civarında Bafeus Muharebesi gerçekleşti. Yalova ve çevresi 1326 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun kontrolüne geçti.

7 Ağustos 1920 yılında başlayan Yunan hakimiyeti 19 Temmuz 1921 tarihine kadar sürdü. Bu dönemde Yalova ilindeki köylerde Yalova Katliamı olarak adlandırılan olaylar yaşandı.

Mustafa Kemal Atatürk yaşamının ilk kez 19 Ağustos 1929 tarihinde geldiği Yalova'da belirli dönemlerde ikamet etmiş, Yalova'da yaptırdığı, bugün merkez ilçe sınırları içindeki Atatürk Araştırma Enstitüsü içinde bulunan Yürüyen Köşk ve Termal ilçesinde bulunan evi müze olarak halkın yoğun ilgisiyle ziyaret edilmektedir.

Bir konuşmasında "Yalova benim kentimdir." şeklinde şehre olan sevgisini dile getirmiştir.

Yalova; 6 Haziran 1995 tarihinde Bursa ili Gemlik ilçesine bağlı Armutlu beldesi ile Kocaeli ili Karamürsel ilçesine bağlı Altınova, Subaşı ve Kaytazdere beldelerini sınırları içine alınarak il olmuştur. 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen 1999 Gölcük depreminde Yalova ilinde büyük tahribat ve can kayıpları meydana geldi.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Yalova Milletvekilleri
#Yalova Milletvekili Seçim Sonuçları
6 years ago