|

AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Uşak Milletvekilleri 24 Haziran 2018 seçim sonuçları

Uşak 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Uşak ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Uşak milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 15:22 - 19/06/2018 Salı
Diğer
Tarihi değer taşıyan 24 Haziran seçiminin sonuçları açıklandı.
Tarihi değer taşıyan 24 Haziran seçiminin sonuçları açıklandı.

Vatandaşlar, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Milletvekili seçimleri için oy kullandı. Uşak ilinde oy kullananlar için heyecan doruklara ulaştı. Hangi partiden kaç aday çıktı? Milletvekili dağılım oranları ne? Bütün bu soruların cevabı ve daha fazlası haberimizde.

Uşak AK Parti Milletvekili adayları

Mehmet Altay

İsmail Güneş

Mert Şişman

Uşak MHP Milletvekili adayları

MUHTEREM KURUÇAY

AHMET GÜRTEN

MUHAMMET FATİH ERDOĞAN

Uşak CHP Milletvekili adayları

Özkan Yalım

İsmet Akın

Ali Karaoba

Uşak İP Milletvekili adayları

Özkan Yalım

İsmet Akın

Ali Karaoba

Uşak

Uşak yöresi tarihin bilinen dönemlerinden beri bir yerleşim bölgesidir. Kentin bilinen en eski adı Temenothytiadır. Kent bu adı Heraklilerden Aristomakhosun oğlu Temenostan almıştır.[kaynak belirtilmeli Temenos, Roma İmparatorluğu dönemi sikkeleri üstündeki Temenos Oikistes (Kurucu Temenos) ya da Ktistes yazıtları ve Temenos tasvirleriyle bilinmektedir.

Temenothyria, Flavuslardan sonra Flaviopolis adını almıştır. İl merkezi Uşak'ın eski adı Uşşak'tır. Uşşak kelimesi iki anlama gelmektedir. Uşşak kelimesi Aşıklar Diyarı anlamına gelmektedir. Evliya Çelebi ünlü Seyahatname'sinde bu adı Aşıklar Diyarı olarak yorumlamıştır. Bunun yanı sıra "Anadolu'daki tarihi yer adları" kitabında Uşak isminin buradaki "Obsekion" kentinin isminden türediği yazılmaktadır.


#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Uşak Milletvekilleri
#Uşak Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce