|

AK Parti İstanbul milletvekili adayları 2018 - 24 Haziran seçimleri

24 Haziran 2018 partili cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti İstanbul milletvekili adayları listesi açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinde sıkı çalıştığı AK Parti milletvekili aday listesi haberimizde.

Yeni Şafak
08:17 - 22/05/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 09:31 - 22/05/2018 الثلاثاء
Diğer
AK Parti İstanbul milletvekili aday listesi haberimizde.
AK Parti İstanbul milletvekili aday listesi haberimizde.
24 Haziran seçimleri
İstanbul milletvekili adayları listesi ne zaman açıklanacak, listede kimler var kimler yok? soruları büyük merak konusu oluyor. Siyasi partiler, milletvekili adaylarına ilişkin listeyi bugün saat 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edecek. İşte Ak Parti İstanbul milletvekili aday listesi…
AK PARTİ’DE LİSTELER İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

AK Parti yönetiminin, son şekli verilen aday listelerinin YSK’ya ulaştırılmasında yaşanabilecek risklere karşı da üç ayrı koruma tedbiri uygulayacağı öğrenildi. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Bu nedenle, bugün aday listelerinin YSK’ya teslimi için genel merkezden iki ayrı ekip, iki farklı araçla, iki ayrı güzergâhı kullanarak yola çıkacak.

Yaşanabilecek risklere karşı aday listelerinin saat 17.00’yi beklemeden, 15.00 civarında YSK’ya vermenin planlandığı dile getiriliyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ BELLİ OLDU

bin 340 aday adaylığı başvurusu ile rekor kıran AK Parti 24 Haziran seçimlerinde aday olacak 600 kişilik listeyi YSK'ya teslim etti.

YSK'ya sunulan listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi.

AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.

Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu.





AK PARTİ’DE HER İLE ÜNLÜ İSİM

Mevcut bakan, genel başkan yardımcsı ve parti yöneticisi olan, ayrıca seçmende karşılığı bulunan “ünlü isimlerin” illere liste başı olarak dağıtılacağı dile getiriliyor. Erdoğan’ın listeler için “iş yapan, üreten, çalışkan ve sadakata önem veren isimler” değerlendirmesi yaptığı kaydediliyor. AK Parti yönetiminin listeye alınacak gençler ve kadınları seçerken de aynı kriterlere göre belirlediği belirtiliyor.

MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ İÇİN MERAKLI BEKLEYİŞ

Listelerin son hali konusunda bilgi almaya çalışan milletvekillerini ise heyecan sardı. Vekiller, son iki günden bu yana durumlarını öğrenmek için sık sık parti yöneticisi, bakan ve cumhurbaşkanlığı danışmanlarını yokluyorlar. Ancak bu kez çalışmanın dar kadro ile yürütülmesinden dolayı bilgiye ulaşma konusunda zorluk yaşanıyor. TBMM’nin kapanmasına karşın pazartesi günü listelerin açıklanması ve 25 Mayıs’ta partinin seçim beyannamesi toplantısı yapılana kadar tüm milletvekilleri Ankara’da kalacak.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ÜCRETİ NE KADAR?

Bugünkü MKYK'nın ardından yapılacak açıklamada, 24 Haziran'da AK Parti'den milletvekili adayı olmak isteyen erkek aday adaylarının 6 bin lira yatırması yönünde karar çıkması bekleniyor. Kadınların ve gençlerin aday adaylığı başvurusu için 3 bin lira, engelli vatandaşlarımızın ise bin lira yatıracağı kaydediliyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA KAÇ BAŞVURU YAPILDI?

4 Haziran'daki seçimler öncesinde milletvekilliği aday adaylığı başvurularında en yoğun ilgiyi AK Parti görüyor. 2 Mayıs saat 16 itibariyle AK Parti'ye aday adalığı başvurusunda bulunanların sayısının 7 bin 220 olduğu açıklandı. Bu rakam 2015 seçimleri öncesi 6 bin 223'tü ve bu o dönem için bir rekordu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak'tan üye seferberliği

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak, hafta sonu ilçe ziyaretleri yaparak teşkilat mensuplarıyla buluştu. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Şenocak, ziyaret ettiği ilçelerde ev ev dolaşarak üye kayıtları gerçekleştirdi. Şenocak'ın yaptığı ziyaretlere il yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belediye başkanları, ilçe teşkilat mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul'un her iki yakasında da ilçe başkanlıklarını ziyaret eden Şenocak, mahalle teşkilatlarıyla çalışmalara katıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Şenocak, 24 Haziran seçimlerinde ilçe ve mahalle teşkilatlarının önemine değindi.

İl Başkanı Bayram Şenocak, bir yandan üyelerimi ziyaret edip bir yandan da yeni üye kayıtlarını gerçekleştirdiklerini anlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Davamız ve ideallerimiz uğruna coşku ve heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. 24 Haziran'ın Türkiye için bir dönüm noktası olacağının bilinciyle el ele, gönül gönüle bir yürek seferberliği halindeyiz. Her gün bir öncekinden daha çok gönüle ulaşıp, her gün bir öncekinden daha çok insanımızla buluşmakbiricik gayemiz. Milletimiz, bize ve anlattıklarımıza büyük teveccüh gösteriyor. AK Parti ile birlikte Türkiye'nin toplam yaşam kalitesinde nelerin değiştiğini biliyor. Diğer yandan Türkiye'nin nasıl bir süreçten geçtiği ve bu süreçte nasıl bir devlet performansına sahip olması gerektiği konusunda milletimizin zihni berrak. Yeni bir sistemle yeni bir geleceği kucaklamaya hazır. Kısacası AK Parti olarak 24 Haziran hedefimize ulaşmak için milletimiz, ülkemiz için büyük liderimiz Recep Tayyip Erdoğan için durmak yok, yola devam diyoruz."

#24 Haziran seçimleri
#AK Parti
#AK Parti milletvekili aday listesi
#AK Parti milletvekili
٪d سنوات قبل
default-profile-img