|

10 parmağında 24 marifet var

24 müzik aletini çok iyi düzeyde çalan, yerli ve yabancı 250 şarkılık repertuvara sahip on iki yaşındaki Güneş Yakartepe'nin yeteneğine müzik otoritereleri tam not verdi.

Oktay Mehmet
00:00 - 16/02/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:34 - 16/02/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
10 parmağında 24 marifet var
10 parmağında 24 marifet var

Müzik yeteneği ilkokul çağındayken babasının aldığı bir flütü çalmayı 3 günde öğrenmesi ile ortaya çıkan İncirli Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Güneş Yakartepe, geçtiğimi yıl 11 müzik aletini çok iyi derecede çalabilirken bu yıl çaldığı müzik aleti sayısını 24'e çıkardı. Bu yeteneği ile müzik otoritelerini bile şaşırtan Güneş Yakartepe, küçük yaşına rağmen İngilizce, Fransızca ve Japonca 250 şarkıdan oluşan bir repertuara sahip. Flüt, melodika, org, darbuka, mızıka, bongo, dilli kaval, klarnet, bağlama, saksafon, klisafon, gitar ve kanununu çalmada profesyonelleşen genç müzisyen, repertuarına kemanı da ekledi.

DERS VERMEMİ İSTİYORLAR

Mozart ve Beethoven'ı kendisine örnek alan Güneş Yakartepe, Beethoven'in 7. Senfonisi'ni ezbere biliyor. Öğretmenlerinin Küçük Beethoven dediği Yakartepe, Beethoven'ın eserlerinden çok etkilendiğini söyledi. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği karşısında pekçok kişinin kendisinden müzik dersi almak istediğini belirten genç müzisyen, "Elimden geldiği kadar herkese enstrüman çalmasını öğret-meye çalışıyorum" dedi. Bugüne kadar Güneş Yakartepe'yi dinleyen müzik otoritelerinden hep tam not almış. Klarnetiyle Türkiye ve Avrupa'da klarnetin efendisi olarak bilinen Hüsnü Şenlendirici, Yunanlı klarnetçi Vasiliadis Yakartepe'yi etkilediğini dile getiren Katartepe, müziğe âşık olduğunu söylüyor.


İnternette şöhret oldu

Müzik alanındaki kabiliyeti ile bir anda dikkatleri üzerine çeken Güneş Yakartepe özel bir TV kanalında yayınlanan 'Şebnem Schefer ile Muhteşem Çocuklar' yarışmasında üçüncü olarak 'Muhteşem Çocuk Tacı'nı aldı. Çok sayıda programdan teklif alan Yakartepe Youtube'da da 600 bin defa izlenerek Türkiye'nin en çok tıklanan çocuk müzisyeni rekorunu kırdı.


15 yıl önce