|

Bayrak Adam belgesel oldu

Osman Yüksel Serdengeçti''nin hayatını konu edinen ''Bayrak Adam Osman Yüksel Serdengeçti Belgeseli''nin tanıtımı yapıldı.

Kübra Sönmezışık
00:00 - 13/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:27 - 12/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Bayrak Adam belgesel oldu
Bayrak Adam belgesel oldu

Büyük dâvâ adamı Osman Yüksel Serdengeçti''nin hayatını anlatan Elçin Ödemiş''in yazıp yönettiği, Türk Kadınları Kültür Derneğinin manevi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğünün maddi desteğiyle Türk Edebiyatı Vakfınca hazırlanan ''Bayrak Adam Osman Yüksel Serdengeçti Belgeseli'' dün tanıtıldı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Serdengeçti''nin gazeteci ve politikacı olarak geçirdiği hayatında değerleri, inançları, ilkeleri uğruna dimdik durduğunu ve örnek bir hayat sergilediğini belirtti.

EMANETİNE SAHİP ÇIKAÇAĞIZ

"Onu en iyi anlatacak kelime aslında isminde geçiyor, ''Serdengeçti''" diyen Akdoğan, Serdengeçti''nin eserlerinin daha birçok nesle önderlik edeceğini söyledi. Akdoğan, ''Biz de onun emanetine sahip çıkmak üzere buradayız. Onun bıraktığı değerleri yüceltmek için. Bizler, bu değerlere inanan bir iktidar olarak gerçekten farklı bir Türkiye hazırlamanın mücadelesi içindeyiz'' ifadelerini kullandı. BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Serdengeçti''nin belgeseline destek oldukları için memnun olduklarını dile getirerek " Projeye destek vermek bizim için onurdur'' ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından 40 dakikalık belgesel gösterimi yapıldı.

9 yıl önce