Teknoloji 2018de en fazlaBiP indirildi

2018’de en fazla BiP indirildi

Dünyanın ilk dijital operatörü Turkcell’in iletişim ve yaşam platformu BiP, 2018’de en fazla indirilen yerli uygulama oldu. Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, kısa zamanda küresel düzeyde de adından söz ettiren BiP, bir yılda indirilme sayısını yüzde 87 artırdı.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
BiPi kaç kişi indirdi?
Turkcell’in iletişim ve yaşam platformu BiP

Böylece BiP'in 2017'de 18 milyon olan indirilme rakamı, geçen yıl 34 milyona ulaştı. BiP’in indirilme sayısındaki artış, iletişim trafiğine de yansıdı. BiP ile mesaj trafiği 3,5 kat, arama-aranma trafiği ise 2,5 kat artış gösterdi.

GÖNDERİLEN MESAJ SAYISI 34 MİLYAR

BiP üzerinden 2017’de gönderilen mesaj sayısı 9,7 milyar iken, 2018’de 34 milyara ulaştı. BiP’ten arama süresi ise bir yılda 427 milyon dakikadan 1 milyar 61 milyona çıktı. İlk defa BiP abonelerinin deneyimlediği 6 kişiyle aynı anda görüntülü görüşme özelliğiyle ise 87 milyon dakika kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, BiP’te tarihi bir başarıya imza attıklarını belirterek, “BiP’i ilk hayata geçirdiğimizde birçok kişi ‘Neden yapıyorsunuz ki’, ‘Yapılmışı var’ gibi eleştirilerinde bulundu. Oysa biz neden bu topraklardan da küresel dijital servisler olmasın diye düşünerek yola çıktık. Turkcell mühendisleriyle gece gündüz çalışarak BiP’i tüm dünyanın kullanımına sunduk” ifadelerini kullandı.

  • RAKİBİNİN DE SIKI TAKİBİNDE
  • Verilen bilgiye göre, BiP, 2018 yılında benzerlerinde olmayan birçok yeniliği daha bünyesine ekledi. “BiP’te Numara Çok” özelliği, iletişimi bambaşka bir boyuta taşıdı. İki ayrı numarayla kullanma olanağı sayesinde BiP, bir iletişim platformunun çok daha ötesinde konuma ulaştı. Dünyada bilinen en büyük rakiplerince sıkı biçimde takip edilen ve birçok kez örnek alınan BiP, geleceğin iletişim teknolojilerine yön verir konuma geldi. Uygulama birçok özelliğiyle rakipleri arasında öne çıkmayı başardı.

Hep taze kalançay yaptılar

İçecekte depozito dönemi

4 bin 319 eser vatana döndü