Dünya Afrin artık Afrinlilerin

Afrin  artık  Afrinlilerin

Mehmetçik ve ÖSO’nun Afrin’i PKK ve DEAŞ’lı teröristlerden temizlemek için 20 Ocak 2018’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın üzerinden 1 yıl geçti. Afrin’de 315 yerleşim birimi ile 3 bin 900 kilometrekarelik alan 5 yıllık PKK işgalinden kurtarıldı. Terör örgütünün 2012-2017 yılları arasında el koyduğu binlerce dönüm arazi, yüzlerce ev ve iş yeri operasyon sonrası Afrinli gerçek sahiplerine teslim edildi.

Abone Ol Google News
Yılmaz Bilgen Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı 1 yaşında
Binlerce dönüm arazi, yüzlerce ev ve iş yeri harekat sonrası Afrinli gerçek sahiplerine teslim edildi.

Mehmetçik ve ÖSO’nun Afrin’i PKK ve DEAŞ’lı teröristlerden temizlemek için 20 Ocak 2018’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın üzerinden 1 yıl geçti. Afrin’de 315 yerleşim birimi ile 3 bin 900 kilometrekarelik alan 5 yıllık PKK işgalinden kurtarıldı. Özgür Afrin, gerçek sahiplerine teslim edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ’lı teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak 2018 saat 17.00’de başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın üzerinden bir yıl geçti.

Türkiye’nin 72 uçak, 25 bin Mehmetçik ile 20 Ocak 2018’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda, 315 yerleşim birimi ile 3 bin 900 kilometrekarelik alan 5 yıllık PKK terör örgütü işgalinden kurtarıldı. 54 askerin şehit olduğu, 240 askerin yaralandığı harekatın ardından geçen bir yılda Türkiye, şehirdeki terör kalıntılarını temizlemek için ne gerekiyorsa yaptı. Bir yıllık sürede Türkiye’nin okul, yol, mahalli meclis yapılanması, sağlık hizmetleri, ticaret, üretim ve konut alanında büyük aşama kaydetti.

ŞEHİR SİL BAŞTAN

Afrin ilçe merkezi köy ve kazalarında onlarca kilometrelik yol tamir edildi, yeni yollar açıldı. PKK, döneminde tahrip edilerek bazıları örgüt karargahına çevrilen mescidler onarılarak yeniden ibadet merkezine dönüştürüldü. Şehrin güvenliğini tesis amacıyla bölge halkından seçilen polisler, Türkiye tarafından eğitilerek Afrin halkını koruması için görevlendirildi. Afrin ve çevresinde 30’dan fazla sağlık birimi modern cihazlarla donatılarak, ihtiyaçlara cevap verir duruma getirildi.

GERÇEK SAHİPLERİNDE

Terör örgütünün kaçarken boşalttığı Afrin merkez hastanesi ve teröristlere tahsis edilen tüm tıp merkezleri yenilenerek tıbbi cihazlarla donatıldı. Personel desteği sağlanarak halkın kullanımına açıldı.

Örgütün 2012 -2017 yılları arasında el koyduğu binlerce dönüm arazi, yüzlerce ev ve iş yeri harekat sonrası Afrinli gerçek sahiplerine teslim edildi. Türkiye değişen mevsim şartlarına göre bölgede hizmet veren çok sayıda iş makinasını Raco, Şaran, Cinderes, Bülbül ve Meydanki mahalli idaresine teslim etti.

TİCARET CANLANDI

  • Afrin halkının temel geçim kaynaklarından biri de zeytincilik. Teröristlerden arındırılan zeytinlikler yeniden çiftçileriyle buluştu. Afrinli üreticilerin ürünlerini pazarlayabilecekleri kooperatifler oluşturuldu. Dokuma, gıda ve plastik başta olmak üzere birçok sektör yeniden canlandırıldı.

SORUNLARA KALICI ÇÖZÜMLER

Afrin organize sanayiinin altyapısı yeniden inşa edildi. Özellikle bölgenin temel sorunu haline gelen temiz içme suyu konusunda 50 yıldır devam eden sorun 6 aylık süreçte giderildi. Elektrik ve altyapı hizmetlerinde büyük yol kat edildi. Sınır hattı boyunca yuvalanan uyuşturucu satıcıları, insan, sigara ve tütün kaçakçılarına göz açtırılmadı. 20 kilometre derine giren terör koridorunda cirit atan baronların varlığına son verildi. Afrin merkez ve çevresindeki toplu taşıma ihtiyacın giderecek imkanlar oluşturuldu. Halkın kullanımı için dolmuş ve otobüs tahsis edildi.

48 BİN ÇOCUK OKULA KAVUŞTU

Bölgede bulunan yaklaşık 70 okul restore edildi. Yine 40 eğitim kurumunda bulunan eksiklikler, Türkiye’nin yardımıyla giderildi. Afrin genelinde 48 bin çocuğun eğitim gördüğü okullarda Türkiye’nin organize ettiği bin 700 kişilik öğretmen kadrosu oluşturuldu.

İsrail’den 3. tahrik

Lübnan zirvesine sabotaj