Ekonomi Airbusdan anlaşmasız Brexit açıklaması Felaket olur

Airbus'dan anlaşmasız Brexit açıklaması: Felaket olur

Airbus Başkan Yardımcısı Katherine Bennet, anlaşmasız bir Brexit’in Airbus için bir felaket olacağını söyledi ve “İdare edilmiş ‘anlaşmasız Brexit’ diye bir şey yok, ve bu durum bizim için bir felaket olacak” uyarısı yaptı.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi DHA
Airbusdan anlaşmasız Brexit açıklaması: Felaket olur
Airbus'dan anlaşmasız Brexit'e ilişkin dikkat çekici açıklama.

Airbus Başkan Yardımcısı Katherine Bennet, anlaşmasız bir Brexit’in Airbus için bir felaket olacağını söyledi.

Bennet, BBC’ye yaptığı açıklamada, Brexit’in anlaşmasız olması durumunda çok zor kararlar almak zorunda kalacaklarını belirterek, şirketin Brexit hazırlıkları kapsamında milyonlarca euro harcadıklarını ve yurtdışında üretim yerine Birleşik Krallık’ta bulunan Airbus fabrikalarında yedek parça stoklarını artırdıklarını söyledi.

Bennet ayrıca, firmanın 9 bin uçaklık bir sipariş listesi olduğunu ve binlerce Birleşik Krallık vatandaşının çalışmaya devam etmek zorunda olduğunu söyledi ve “Önümüzdeki birkaç yıl içinde yatırımlarla ilgili önemli karar almak zorunda kalacağız” dedi.

Hazine 2,56 milyar lira borçlandı

Bakan Pakdemirli: Mart ayında ödemelerimiz olacak

Jeotermal serada domates üretiyorlar

Online tanzim satışı başladı
FOTOĞRAF 11
Title
Tanzim satışlar Ankaranın ardından İstanbulda da online olarak uygulanmaya başlandı. PTTnin internet adresinde yer alan meyve ve sebzelerin tanzim fiyatlarıyla satılacağı açıklandı. Tüm ürünler PTT Kargo ve Lojistik aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak.
Title
epttavm.com üzerinden ilk etapta, salatalık, sivri biber, patlıcan, soğan, patates, domates, kırmızı biber ve çarliston biberden oluşan 8 çeşit sebze satışa sunuldu. İşte online olarak satılan ürün ve fiyatları:
Title
Kırmızı Biber - 6 TL Antalya ve Mersin bölgelerinde üretilmektedir.
Title
Çerliston Biber - 6 TL Antalya ve Mersin bölgelerinde üretilmektedir.
Title
Sivri Biber - 6 TL Antalya ve Mersin bölgelerinde üretilmektedir.
Title
Salatalık - 4 TL Antalya ve Mersin bölgelerinde üretilmektedir.
Title
Patlıcan - 4,5 TL Antalya bölgesinde üretilmektedir.
Title
Soğan - 2 TL Ankara ve Kütahya bölgelerinde üretilmektedir.
Title
Patates - 2 TL İzmir bölgesinde üretilmektedir.
Title
Domates - 3 TL Antalya bölgesinde üretilmektedir.
Title
pttavmnin Türkiye Kazanacak etiketiyle sattığı ürünler için kampanya geçerlilik tarihi : 11-02-2019 01-05-2019 belirtilirken, ürünlerin birçoğunun tükendiği gözlendi.
Online tanzim satışı başladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, tanzim satışın online olarak da yapılacağını duyurdu. Turhan, "Sebze ve meyve fiyatlarının ciddi yükselişi ile birlikte enflasyonla topyekûn mücadele kapsamında vatandaşlarımıza ekonomik fayda sağlamak amacıyla uygulama koyulan tanzim satışlarını yakın zamanda Türkiye'nin Milli Pazaryeri Platformu www.epttavm.com 'da başlatıyoruz" dedi.

Emekli astsubay devlet desteğiyle çiftlik kurdu
FOTOĞRAF 8
Title
Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK), astsubay olarak 21 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan 53 yaşındaki Özer Varol, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle 50 bin tavuk kapasiteli çiftlik kurdu.
Title
Farklı illerde görev yaptıktan sonra emekliye ayrılıp memleketi Malatyaya dönen Varol, gününün çoğunu bir şey yapmadan geçirince bu durumdan sıkılmaya başladı. Meslek hayatında sürekli aktif olduğu için emeklilikten sonra bu durumdan rahatsızlık duyan Varol, arkadaşlarıyla sohbeti sırasında konu olan tavuk çiftliği ile ilgili araştırmaya yöneldi.
Title
Varol, ön çalışmalarının ardından TKDKnin Malatya İl Koordinatörlüğüne giderek verilen desteklerle ilgili bilgi aldı. Akçadağ ilçesindeki arazisine tavuk çiftliği kurmak için başvuruda bulunan Varol, TKDKden aldığı hibeyle 50 bin tavuk kapasiteli çiftlik kurdu.
Title
Çiftlikte yıllık 900 ton beyaz et üretimi yapan Varol, bununla da yetinmeyip çiftliğin çatı kısmına yine TKDKden aldığı destekle güneş enerjini paneli kurdu. Varol, tam kapasitesi 600 kilovatlık olan sistemden ürettiği elektrikle hem tesisin enerjisini karşılıyor hem de gelir sağlıyor.
Title
Özer Varol, yaptığı açıklamada, astsubay olarak 21 yıl boyunca ülkeye hizmet ettiğini ve emekliye ayrıldığını söyledi. Emekliliğin kendisine göre olmadığını anladığını vurgulayan Varol, Özellikle 4-5 saatlik uykudan sonra günün büyük bir kısmı boş kalmaya başladı. Bir aile toplantısında tavuk çiftliği olan bir arkadaşla konuştum. Ona bazı sorular sordum ve oradan kalktığımda tavuk çiftliği kurmaya karar verdim. diye konuştu.
Title
Kararının ardından araştırmalara başladığını ve devlet desteklerini incelediğini dile getiren Varol, şöyle devam etti: Özellikle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun çok büyük bana avantajları oldu. Ziyaret ettiğimde sanki kendi ailemden biriymiş gibi davrandılar uzman arkadaşlar ve bana bu konuda çok aktif yönlendirici faaliyetlerde bulundular. Ayrıca koordinatörümüz yine davet etti ve kendi de bilgilerde bulundu. Ben ilk çiftliğimi kurdum. Randımanlı olunca ikinci çiftliğime başladım. Şu anda 50 bin kapasiteli çiftliğimde tamamı iyi tarım uygulamasıyla hayvanlar yetişiyor. Birinci kalitede sağlıktan yana hiçbir riski olmayan beyaz et üretiyorum.
Title
Varol, çiftliğinde kullandığı elektrik nedeniyle faturalar yüksek gelince güneş enerji santrali konusunda araştırma yaptığını anlattı.
Title
Çiftliğin üst kısmında bulunan 4 bin 500 metrekarelik alanın boş durduğunu ifade eden Varol, şunları söyledi: Proje üzerine çalıştım ve yine kurumdan da fikir aldım. İki yıllık ön araştırma ve proje faaliyetim oldu. Bunun sonunda 600 kilovatlık çatı projesini hayata geçirdim. Yatırım 110 bin dolar civarında yıllık ülkemin dışarıya gidecek dövizini engellemiş oldum ayrıca 306 ton karbondioksit salınımını engelledim. Emekli olup bir kenara oturmaktansa gerçekten ömür boyu gururla sergileyeceğim gıda ve enerji alanında yatırım yaptım. Bunun haklı gururunu yaşıyorum.
Emekli astsubay devlet desteğiyle çiftlik kurdu
TSK'den, astsubay olarak 21 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan Özer Varol, TKDK'den aldığı destekle 50 bin tavuk kapasiteli çiftlik kurdu. Çiftliğinde işlerini yola koyan Varol, 3 yıllık araştırmanın sonucunda yine destek alarak çiftliğinin çatısına kurdurduğu güneş enerji santralinden enerji elde ediyor. Özer Varol, "Emekli olup bir kenara oturmaktansa gerçekten ömür boyu gururla sergileyeceğim gıda ve enerji alanında yatırım yaptım" dedi. dedi.