Gündem Ankara buradayız dedi

Ankara buradayız dedi

Cumhur İttifakı, İzmir’den sonra ikinci büyük mitingini Ankara’da yaptı. İnsan seline dönüşen mitinge katılan kişi sayısını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Erdoğan, “Sordum, Hipodrom’da ne kadar insan var dedim. Emniyet’in verdiği rakamı söylüyorum: 450 bin. Ankara, ‘Biz 31 Mart’a hazırız’ diyor” dedi.

Abone Ol Google News
Nur Banu Aras Yeni Şafak
Ankara buradayız dedi
Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı’nda düzenlenen Cumhur İttifakı Ankara mitingi

AK Parti ile MHP İzmir’in ardından ikinci ortak mitingini Ankara’da düzenledi. Mitingte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezai Temelli’nin sözleri üzerinden Millet İttifakı’nı eleştirdi. Temelli’nin, “Bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz” sözlerine CHP ve ittifakın diğer üyelerinden herhangi bir tepki gelmediğine dikkat çeken Erdoğan, “Ültimatom peşinen verildi” ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “31 Mart uçurumdan önce son çıkış” mesajını verdi. Cumhur İttifakı’nın Ankara Adayı Mehmet Özhaseki’nin arkasında olduklarını dile getiren Bahçeli, Mansur Yavaş’ın ülkücü olmadığını sözlerine ekledi.

Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan

HERKES SANDIĞA GİTMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi; “Milletimizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Devletimizi yıkmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ezanımızı susturmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ekonomimizi çökerterek işimizle aşımızla tehdit edenlere fırsat vermeyeceğiz. Bunun için 31 Mart’ta sandıkta irademize sahip çıkacağız. Aman ha sandığa gitmemem diye bir şey yok. Sandıklara sahip çıkacağız.

ANKARA ELİTLERLE ANILAN BİR ŞEHİR OLMAYACAK

31 Mart sandıklarda hesaplaşma değil geleceğimizi tayin etme yerine dönüşecektir. 31 Mart’ta dünyanın öbür ucundan bizi tehdit edenlere öyle cevap vereceğiz ki bir daha kimse bu millete parmak sallama cesareti bulamayacak. Ankara bir daha asla elitlerle anılan bir şehir olamayacak. Özgürlükle adaletle anılan bir şehir olacak. Her gün bölücü terör örgütünün temsilcisi olan partinin lideri Ankara’yı alacağız diye posta koyuyor. Her gün dozu artan küstahlıklara CHP’den bir tepki gördünüz mü? İttifakın diğer ortaklarından bir itiraz duydunuz mu? İtiraz edemezler seslerini dahi çıkaramazlar. Bunlara bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz denilerek ültimatom peşinen verildi.

HER TÜRLÜ SAHTE SENET DÜZENLEYECEK

Soyadı Yavaş olan var ya, sahte senetle iş gören var ya. CHP bu adamı aday yapıyor. Bu adam Ankara’nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini düşünün. Onun için bunlara dersi büyük vermek lazım. Yavaş HDP’nin oylarıyla seçildiğini bilecek diyor, bunu temeli olmayan Sezai söylüyor. Bu seçim milli irade yüzsüzlerinin sonu olacak. İstanbul’da İmamoğlu bilecek ki diyor. Hem Kürt kardeşlerime hem tüm seçmenlere hakaret ediyor. İstanbullular da bunlara gerekli dersleri verecek biliyorum. Türkiye’de Kürdistan var mı? Kürdistan’da mı yaşamak istiyorsun, defol git orada yaşa. Türkiye’yi size böldürtmeyeceğiz.”


Bay Kemal’in yalanları bitmiyor

  • Ankara’ya son 17 yılda 120 katrilyon liralık yatırım yapıldığının bilgisini paylaşan Erdoğan, Ankapark’ı 360 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Ankara-İzmir hızlı tren projesinin çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, “Etlik Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak. Ankara’daki yatırımcılarımıza son 17 yılda 45.5 katrilyon liralık teşvik sağladık” dedi.
  • BU ADAMIN HAYATI YALAN
  • Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay’da 6 baraj yaptıklarını söylediklerini hatırlatan Erdoğan, “Belediye başkanımıza sordum ‘baraj yok dedi’ diyor. Bu adam sabah akşam yalan hayatı bu. Kardeşlerim gelin hem Hatay’ı kurtaralım hem CHP’ye gönül verenleri bu yalancıdan kurtaralım. Önümüzdeki dönemde adayımız Mehmet Özhaseki’nin çok önemli projeleri var. Ankara’ya bir kültür rotası kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yanlış adımın telafisi zor olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından sahte senetlerle gündemden düşmeyen Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ı hedef aldı. Yanlış adımın telafisinin zor olacağının mesajını veren Erdoğan şunları söyledi: “Sahte senetlerle meydanda dolaşan bu şahıstan Ankara’ya asla bir bela vermeyelim. Bazı işler vardır ki yanlış tercihte bulunulduğunda, telafisi ya mümkün değildir ya da çok uzun zaman alır. Seçimler de böyle. Sandıkta atılacak yanlış bir adımın telafisi bir şehrin bir ülkenin sadece 5 yıllık bir dönemine değil çok daha uzun bir zamanına mal olur.”

450 bin kişi meydanı doldurdu

Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı’nda düzenlenen Cumhur İttifakı Ankara mitinginde konuştu. Erdoğan mitinge 450 bin kişinin katıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı, “Sordum şu sıralar Hipodrom’da ne kadar insan var dedim Emniyet’in verdiği rakamı söylüyorum. 450 bin. Ankara biz 31 Mart’a hazırız diyor” dedi.

UÇURUMDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “31 Mart yalanla doğru, sahtekarlıkla sadakat, terör sevicilerle Türkiye sevdalıları arasında yapılacak en kritik seçim olacaktır.” dedi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Cumhur İttifakı”nın Büyük Ankara Mitingi’nde konuştu.
  • MERT OLUN, YÜREKLİ OLUN, ADAM OLUN
  • Bahçeli sözlerini şu şekilde sürdürdü: “8 gün sonra yalnızca belediye başkanı, belediye meclis üyesi, muhtar seçmeyeceğiz, bunların üstünde milli bekamızın, Ankara’nın tarihsel ve egemenlik haklarının teyidini ve tescilini yapacağız. MHP, bütün mensuplarıyla, bütün teşkilatlarıyla Sayın Özhaseki’nin arkasındadır, destekçisidir.”
  • MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Yolu karanlığa çıkan, rotası meçhule sapan, felaketlere kılavuzluk yapan zillet ittifakı, Mehmetçik’e kurşun sıkan hainlerle, sözde Kürdistan hatırlatması yapan siyasi bölücülerle iş birliğini tarihe nasıl anlatacak, bunun vebalini nasıl üstlenecek? Yavaş yavaş tükenenler, Ankara’ya PKK’lıları taşıma görevini size veren ne idiği belirsiz ajansınız mıydı? Yoksa size dayatılan kara ajandada yazılı olan talimatlar bunlar mıydı? Mert olun, yürekli olun, adam olun, cesaretiniz varsa kimlerle yan yana yürüdüğünüzü, hangi mihraklarla omuz omuza verdiğinizi gelin Ankaralıya anlatın.” diye konuştu.
  • YAVAŞ ÜLKÜCÜ FELAN DEĞİLDİR
  • Bahçeli, Mansur Yavaş’ın eski ülkücü, eski MHP’li olmadığını dile getirerek, “Bunların hepsi masal, hepsi fasa fisodur. Ya ülkücüsündür ya değilsindir” ifadelerini kullandı.
  • GOLAN TEPKİSİ
  • MHP Genel Başkanı Bahçeli, Golan Tepelerini İsrail toprağı olarak tanıma hazırlığı yapan Trump’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne diyeceğini sorarak “Olamaz, yapamazsın’ çıkışıyla tepkisini gösterebilecek mi?” dedi.
  • OYNAT 01:33
    "Eski ülkücüymüş, ya ülkücüsündür ya değilsindir"
    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı Ankara mitinginde konuştu. Bahçeli konuşmasında CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, 'Eski ülkücüymüş, MHP'liymiş. Bunların hepsi masal, hepsi fasa fisodur. Ya ülkücüsündür ya değilsindir. Arası yoktur ortası yoktur' dedi.

Erdoğan'dan Büyük Ankara Mitinginde önemli açıklamalar
OYNAT 01:37
Erdoğan'dan Büyük Ankara Mitinginde önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakının Büyük Ankara Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, 'Bunlara, 'Bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz' denilerek ültimatom peşinen verildi' dedi. Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş'la ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bu adam Ankara'nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini düşünün. Onun için bunlara dersi büyük vermek lazım.' dedi.