Gündem Az görenler için Günışığı desteği

Az görenler için Günışığı desteği

Türk Telekom, Günışığı sosyal sorumluluk projesinin etkilerini uluslararası standartlara göre ölçtü. Buna göre proje, yapılan yatırımın 3 katı oranında topluma katkı sağlıyor.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Az görenler için Günışığı desteği
Günışığı Projesi

Türk Telekom'un Engelsiz Yaşama Derneği ile 2014 yılında hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Günışığı, bugüne kadar 62 ilde yaklaşık 900 az gören çocuğun görme yetilerini geliştirmelerini ve ailelerin, öğretmenlerin bu sorunla ilgili bilinç ve farkındalık seviyesini de büyük ölçüde artırmalarını sağladı.

ÜÇ KATI KATKI SAĞLADI

Şirketten yapılan açıklamaya göre, erken müdahale eğitiminin uzaktan alınabilmesini sağlayan tek örnek olan Günışığı projesi kapsamında Türk Telekom'un teknoloji ve altyapısı ile bu eğitimin uzaktan verilmesi sağlandı.

Türk Telekom, Günışığı projesinin etkilerini, SROI metodu ile uluslararası standartlara uygun şekilde ölçümleyerek değerlendirdi. Rapor sonuçlarına göre, Günışığı Projesi, bu projeye yapılan yatırımın 3 katı oranında topluma katkı sağladı.

BAŞARI HİKAYESİ DOLU

Günışığı Projesi sayesinde az gören çocuklar ve aileleri birçok başarı hikayesine de imza attı. Üç aylıkken yapılan muayenede az gören bir çocuk olduğu tespit edilen ve şu an 6 yaşında olan Denizlili Osman Yağız Demirci, ailesinin Günışığı Projesi’nden haberdar olması ve kayıt yaptırması ile yakın ve uzak görme, renk ve şekil tanıma becerilerini büyük ölçüde geliştirdi.

Manisa’da yaşayan 11 yaşındaki Hanife Sude Çakır’ın annesi Meliha Çakır ise Günışığı Projesi’nde aldığı eğitimlerin ardından kızlarının görme duyusunu kullanarak işlerini yapabildiğini, görerek ilerlediğini kaydetti.