Dünya Belçikada 2 mahkemeden tezat Uber kararı

Belçika'da 2 mahkemeden tezat Uber kararı

Belçika’da iki mahkemenin üç haftada verdiği iki farklı Uber kararı akılları karıştırdı. Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Flaman Ticari Mahkemesi yeni yılın ilk haftasında, Uber’in sağladığı hizmetin yasa dışı olduğu ve Brüksel’de yasaklanması gerektiği kararını verdi.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi IHA
Belçikadan Uber kararı
Uber, San Francisco, Kaliforniya menşeli Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi.

Brüksel’deki Kurumsal Mahkeme ise bugün Uber’in sağladığı hizmetin yasa dışı olmadığı ve Brüksel’de yasaklanmayacağı yönünde karar verdi. Kurumsal Mahkeme, "yolcuları profesyonel sürücülerle buluşturan Uber başkentte çalışmaya devam edebilir" hükmünü verdi.

Brüksel’de sektördeki çok sayıda ticaret birliği ve taksi şirketi, Uber'in Brüksel'deki faaliyetlerinin askıya alınması için bir talepte bulunmuştu. Hakimin kararı Brüksel’deki Kurumsal Mahkeme hakimi, "Uber’in bir ulaşım hizmeti sağlamadığını belirtmek çok uygun. Herhangi bir araca sahip değil. Ne taksi ruhsatı ne de VVB lisansıdır (şoförlü araç kiralama). Şirket, bir sürücünün Uber uygulaması aracılığıyla sunduğu hizmettir, bu nedenle taksi hizmeti olarak değerlendirilemeyecektir" dedi.

Barselona'da taksicilerden olaylı eylem

Çok tartışılan Uber'in kullanıcı sayısı 5 milyara ulaştı