Hayat Çiçek ekmenin tam zamanı

Çiçek ekmenin tam zamanı

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Çiçek ekmenin tam zamanı
Kadife çiçeği

Bahar kapımızı çaldı ve soğuk günlerin yerini yavaş yavaş sıcak günler almaya başladı. Doğa ise büyük bir hızla uyanıyor.

Bahçelerde, balkonlarda yapılacak işler de bu nedenle hayli fazla. Bu ay yapacağınız toprak işleri bahar ve yaz boyunca size rengarenk bir balkon ve bahçe sağlayabilir.

Bu ay bitkilerinin için yapmanız gerekenlerin başında saksı değişimi var. Küçük saksılardaki bitkilerinizi onlara zarar vermeden kökleriyle çıkararak büyük boy saksılara almak için ideal bir ay mart. Ayrıca toprakların gübrelenme ve dikime hazırlanma aşamasını da atlamamak gerekiyor. Tabi budanması gerekenleri de ihmal etmeyin ki büyüyebilsinler. Bu tür değişimler ve yenilemeler bitkilerinizin daha uzun süre yaşamasını sağlayacak.

YAZ AKŞAMLARININ AKŞAM SEFASI

Bahçenizde veya balkondaki saksılarınızda büyütebileceğiniz bitkilerden biri de hemen herkes tarafından bilinen akşam sefaları. Akşam safaları mart ayında dikimini gerçekleştirebileceğiniz bir çiçek. Akşamsefası bitkileri, daha çok güneşli ortamları ve de suyu iyi geçirebilme kabiliyeti olan toprakları daha çok sever. Gölgelik alanlarda çok iyi bir gelişim sergileyemezler.

HEM BAHÇEDE HEM SAKSIDA

Kadife çiçeği ülkemizde parklarda, bahçelerde sıklıkla gördüğümüz, evlerde ve bilhassa balkonlarda oldukça kolay yetişen bir tür. Uzun süre çiçekli kalması da onun sık tercih edilme sebeplerinden biri olabilir. Kadife çiçeği tohumlarını ekmek için en ideal zaman ise henüz bahar sıcaklarının tam olarka başlamadığı ve kışın etkisinin geçtiği mart ayı olarak biliniyor.

ÇOCUKLARA TABİAT SEVGİSİ

Yetişmesi kolay, yaz boyunca çiçeklenen bir başka bitki ise peygamber çiçeği. Bol güneş altında normal bahçe toprağında çoşan bu çiçekler aynı zamanda kolay çimlendiğinden tercih edilebilir. Hızlı büyümesi nedeniyle çocuklarıyla çiçek yetiştirmek isteyenlerin de dikkatini çekebilir.

BAHAR GÜZELİ HÜSNÜYUSUF

Hüsnüyusuf, ülkemizin her bölgesinde yabani olarak dağ ve kırlarda, orman eteklerinde yetiştiği gibi park ve bahçelerde de yetiştirilir. Hüsnüyusuf çiçeğinin tohumları bu aylarda yarı gölge bir yere, iyi işlenmiş yere, gübreli olan toprağa serpilir. Çimlenen ve büyüyen fideler yaz boyunca sulanarak bakımı yapılır.