1870'te batan gemi kuraklık nedeniyle gün yüzüne çıktı

ABD'nin Nebraska eyaletinde tarihi bir kuraklık yaşanırken, Missouri Nehri'ndeki su seviyesi önemli ölçüde düştü ve 1870'te batan bir geminin kalıntıları görüldü.

Haber Merkezi Diğer
North Alabama gemisinin enkazı.

North (Kuzey) Alabama, 150 yıldan uzun süre önce Rocky Dağları'ndaki madencilere erzak götürmek üzere Montana'ya doğru yol alırken Nebraska ve Güney Dakota sınırındaki Keçi Adası yakınlarında bir kütüğe takılıp nehrin dibine batan bir buharlı gemiydi.

Geminin kalıntıları ilk kez 1904'te görüldü ve o tarihten bu yana neredeyse sürekli olarak Missouri Nehri'nin suları altında kaldı. Fakat Missouri Ulusal Bayındırlık Nehri'nin Facebook'ta yaptığı paylaşıma göre, düşük su seviyesi gemiyi tekrar görünür hale getirdi.

Kaç kişinin yaşamını yitirdiği bilinmiyor

North Alabama, battığında 12 bin dolar değerinde (bugün yaklaşık 300 bin dolar) kargoyla Iowa eyaletindeki Sioux City'den Montana'daki Yellowstone County'ye doğru yol alıyordu. Geminin kaptanı kazada hayatını kaybederken, onunla birlikte kaç kişinin daha yaşamını yitirdiği bilinmiyor.

Missouri Nehri boyunca seyahat edenler için tarihi bir merak konusu olsa da geminin kalıntılarının aniden ortaya çıkması, dünyanın bu yaz yaşadığı küresel ısınmanın ciddi etkilerini gösteriyor.

800 yıllık batık gemi bulundu

FOTOĞRAF 14
Akdeniz'de heyecanlandıran keşif: İçi hazineyle dolu 2 batık gemi bulundu
İsrail, Akdeniz kıyılarında yaptıkları su altı çalışmalar sırasında içi Roma ve ortaçağdan kalma altın ve gümüş sikkelerle dolu 2 gemi kalıntısı bulduklarını açıkladı. Geminin içinden çıkarılanlar büyük heyecan yaşattı.