AB'den Pakistan'a 500 milyon avroluk yardım

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçen yıl sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a 500 milyon avroluk yardım yapacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi AA
Arşiv

Von der Leyen, İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) ve Pakistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen "İklime Dirençli Pakistan" konulu uluslararası konferansa gönderdiği video mesajda, Pakistan'ın dünyadaki en büyük doğal afetlerden birini yaşadığını hatırlattı.

Pakistan halkının yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten von der Leyen, Pakistan'ın yeniden inşası ve insani yardımlar için 500 milyon avroluk destekte bulunacaklarını bildirdi.

Von der Leyen, AB ile Pakistan'ın yakın zaman önce ekonomik işbirliği projeleri kapsamında 87 milyon avroluk bir paket için anlaştığını ayrıca AB'nin insani yardımlarının 172 milyon avroya çıktığını söyledi.

Pakistan'da 2022 yazındaki sel felaketi sebebiyle yaklaşık 1740 kişi hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.

Ülke genelinde 33 milyondan fazla kişinin etkilendiği sellerin yol açtığı hasarın 30 milyar doları aştığı açıklanmıştı. Ülkenin uzun vadede toparlanması ve yeniden inşası için 16 milyar dolara ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

FOTOĞRAF 14
İHH'nın Pakistan'da sel mağdurlarına yardımları sürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Pakistan'daki yardım çalışmalarını sürdürüyor. Ağustos ayında yaşanan selin ardından başlattığı acil yardım çalışmalarıyla ülkede 150 binden fazla kişiye yardım götüren İHH, Yetim Dayanışma Günleri etkinlikleri kapsamında da yetimlere ve ailelerine hayırseverlerin desteklerini ulaştırdı.

FOTOĞRAF 26
AFAD, sel felaketinin yaşandığı Pakistan'da çadır kamp inşa etmeye başladı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), selin vurduğu Pakistan'ın Sindh eyaletinde çadır kamp kurmaya başladı.

FOTOĞRAF 14
Albayrak'ın yardım kolileri Pakistan'ın 27 noktasında dağıtılıyor
Pakistan'da toplu taşıma ve atık yönetim hizmetleri sunan Albayrak Grubu, Pencap eyaletindeki 27 noktada, Koronavirüsten dolayı işe gidemeyen ve evlerinden çıkamayan 5 bin aileye gıda yardımı yapmaya başladı.

FOTOĞRAF 13
Türkiye Diyanet Vakfı Pakistan'da
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan etkinlikleri kapsamında Pakistan'ın Pencap Eyaleti'nin Multan şehrinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu. Vakıf, Multan'ın farklı noktalarında ve kırsal kesimler de dahil olmak üzere 900 aileye, un, yağ, şeker, mercimek, pirinç ve hurma içeren koliler dağıttı.