Belarus'tan dikkat çeken açıklama: İskender füzeleri kullanıma hazır

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, geçen hafta Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile görüşmesi sonrası, "S-400 sistemlerini ve en önemlisi İskender sistemini devreye soktuk." dedi

Haber Merkezi Diğer
Foto/Arşiv

Belarus Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Rusya'nın Belarus'a konuşlandırdığı İskender taktik füze sistemleri ve S-400 hava savunma sistemlerinin amaçlanan görevleri yerine getirmeye tamamen hazır olduğunu söyledi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Bakanlığın İdeoloji Ana Müdürlüğü Başkanı Leonid Kasinsky, "Askerlerimiz, mürettebatımız, Rusya ve Belarus silahlı kuvvetlerinin ortak muharebe eğitim merkezlerinde eğitimlerini tamamladı." dedi.

"İskender ve S-400 sistemleri tam olarak hazır"

Kasinsky, "Bu tür silahlar (İskender ve S-400 sistemleri) günümüzde muharebe görevinde ve amaçlarına uygun görevleri yerine getirmek için tam olarak hazırlandı." diye konuştu.

Reuters'ın haberine göre, aynı yetkili, ayrıca ülkesinin askeri uçaklarının "özel havacılık mühimmatı" taşıyacak şekilde dönüştürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Rusya: Nükleer silahlarımız savaşı engelliyor

Ukrayna alarmda: Bütün bölgelere uyarı yapıldı

FOTOĞRAF 15
Rusya-Ukrayna savaşında bir ilk: Zelenski'nin sağ kolu 'devlet sırrı'nı açıkladı
Rusya ile Ukrayna arasında süren savaş sahada son sürat devam ederken, Ukrayna tarafından savaşın başından bu yana 'devlet sırrı' olarak nitelendirilerek paylaşılmayan ölen asker sayısı ilk defa açıklandı.