Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'dan İngiltere'nin benzin fiyatlarına eleştiri: Bu fiyat ülkemizdekinin neredeyse iki katı

Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze törenine katılmak üzere İngiltere'ye giden Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkedeki benzin fiyatlarını eleştirdi. Bir akaryakıt istasyonunda video çeken Bolsonaro, "İngiltere'de benzin litre başına 1.60 euro. Bu fiyat ülkemizdekinin neredeyse iki katı. Brezilya petrolün en ucuz olduğu ülkelerden biri." dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro

İngiltere’de 8 Eylül’de yaşamını yitiren Kraliçe II. Elizabeth, Londra’daki Westminster Kilisesi’nde düzenlenen devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan liderler arasında bulunan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Kraliçe’nin cenaze töreni için gittiği İngiltere'de benzin fiyatlarını eleştirdi.

"FİYATLAR BREZİLYA'NIN İKİ KATI"

Bir benzin istasyonu önünde video çeken Bolsonaro, şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere'de benzin litre başına 1.60 euro. Bu fiyat ülkemizdekinin neredeyse iki katı. Brezilya petrolün en ucuz olduğu ülkelerden biri."

1 YILDA YÜZDE 36 ORANINDA ARTIŞ

Akaryakıt fiyatlarının rekor kırdığı İngiltere'de Ulusal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre petrol fiyatları son 1 yıl içinde yüzde 36 arttı. Petrol Perakendecileri Derneği, geçtiğimiz yıl benzinin litresinin yaklaşık 1.30 Sterlin olduğunu belirtti.

FOTOĞRAF 32
Yüksek enflasyon dünyanın kabusu oldu: Ülkeler bir bir özel önlemler alıyor
Kovid-19 salgını kaynaklı arz sıkıntıları ve Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle artan enerji fiyatlarıyla ivme kazanarak küresel ekonominin "baş ağrısı" haline gelen yüksek enflasyon, dünya genelinde hükümetleri çeşitli tedbirler almaya zorluyor.