Brezilya’daki sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı 128’e yükseldi

Brezilya’nın Pernambuco eyaletinde aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 128’e ulaştı. Kayıp durumdaki son 2 kişiye ulaşılmasıyla arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı.

Haber Merkezi İHA
Brezilya’daki sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı 128’e yükseldi

Brezilya’nın kuzeydoğusundaki Pernambuco eyaletinde geçtiğimiz hafta şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve toprak kaymalarında bilanço artıyor.
Pernambuco Valisi Paulo Camara düzenlediği basın toplantısında, felakette can kaybı sayısının 128’e yükseldiğini, kayıp son 2 kişinin de cansız bedenine ulaşılmasıyla arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini ifade etti. Camara, şu ana kadar etkilenen bölgelerden 9 bin 300’den fazla kişinin tahliye edildiğini aktardı.


Eyalet hükümeti, hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödeyecek ve tüm mallarını kaybeden, evini terk eden herkese bin 500 real (yaklaşık 312 ABD doları) verecek.

FOTOĞRAF 19
Brezilya'da sel felaketi: Ölü sayısı 126'ya çıktı
Brezilya'nın Pernambuco eyaletinin çeşitli bölgelerinde şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymaları sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 126'ya çıktığı açıklandı.

FOTOĞRAF 6
Brezilya'da toprak kayması: Can kaybı 90’ı aştı
Brezilya'nın kuzeydoğusunda etkili olan şiddetli yağışların ardından yaşanan sel ve toprak kayması felaketinde en az 91 kişi hayatını kaybetti.