Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları müzakere sürecini hızlandırma konusunda anlaştı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları Ararat Mirzoyan ve Ceyhun Bayramov'un müzakere sürecini hızlandırma ve önümüzdeki haftalarda yeni bir istişare turu düzenleme konusunda anlaştıklarını aktarıldı.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "7 Kasım'da Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ABD'nin başkenti Washington'da bir görüşme gerçekleştirdi" denildi.

Bakanlığa göre Mirzoyan ve Bayramov, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de bir araya geldi. TASS'a göre açıklamada, "Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları önümüzdeki haftalarda bir görüşme daha yapma konusunda anlaştılar" denildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da, "Bakanların olası bir barış anlaşmasının unsurları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ve bir dizi sorunun çözülmemiş kaldığını kaydetti" dedi.

Açıklamada, "Müzakereleri hızlandırma ve önümüzdeki haftalarda başka bir toplantı düzenleme konusunda anlaştılar" denildi.

Bakanlığa göre taraflar, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerinin 6 Ekim'de Prag'da ve 31 Ekim'de Soçi'de yaptıkları görüşmelerde verdikleri taahhütleri yinelediler.

Aliyev'den 'üçlü istişare' açıklaması: Ermenistan hazırsa biz de hazırız

Azerbaycan ve Ermenistan anlaştı

FOTOĞRAF 13
44 günde yazılan destan: Karabağ Zaferi'nin ikinci yıl dönümü
27 Eylül 2020'de Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın saldırılarına yönelik karşı saldırı başlattı. Türk İHA ve SİHA'larının desteğiyle, 44 gün süren savaşta 300'den fazla yerleşim yeri işgalden kurtarıldı. Karabağ'ı anavatana katmak için 2 bin 908 şehit can verdi. Bugün o zaferin 2. yıl dönümü. Azerbaycan ordusu, hem topraklarını kurtardı,hem de Ermenistan'a büyük darbe vurdu.