PKK/YPG'li teröristlerden Azez'e saldırı: Beş sivil hayatını kaybetti

PKK/YPG'li teröristler Fırat Kalkanı bölgesindeki Azez kasabasını roketlerle hedef aldı. İlk belirlemelere göre biri çocuk beş sivil hayatını kaybetti, altı kişi de yaralandı.

Haber Merkezi Diğer
PKK/YPG'li teröristlerden Azez'e saldırı.

PKK/YPG'lı teröristler, Türkiye ile Rusya arasında 22 Ekim 2019'da varılan mutabakat gereği boşaltmaları gereken Tel Rıfat ilçesinden, Kilis'in karşısındaki Azez ilçe merkezini roket saldırısıyla hedef aldı.

  • Saldırıda ilk belirlemelere göre beş sivil yaşamını yitirdi, bazıları ağır olmak üzere altı sivil yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere sevk edildi.

Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'den çıkarılan PKK/YPG, ilçenin güneydoğusundaki Tel Rıfat bölgesinde işgalini sürdürürken, Buradan Cerablus, Afrin ve Azez'deki sivil yerleşimler ile Suriye Milli Ordusunun (SMO) cephe hatlarına sık sık saldırı düzenliyor.

PKK tarafından atılan roket liseyi vurdu
Terör örgütü YPG/PKK tarafından atılan 4 roket, Karkamış ilçe merkezindeki Etiler Lisesi ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti. Saldırılar nedeniyle aralarında öğrencilerin de bulunduğu 2 kişi şehit oldu, 6 kişi yaralandı.

PKK terör örgütü tarafından Gaziantep'e gerçekleştirilen hain roket saldırısında tırı zarar gören Halil Yalçın olay anını Yeni Şafak'a anlattı: Aracımız çocuklarımıza siper oldu