Rus birliklerinin 1950'lerde ürettikleri mühimmatla havaya uçtuğu iddia edildi

Kanadalı bir gönüllü Kherson'a giden bir askeri konvoyda Sovyet tanksavar mayınları gördü ve patlayıcıları yerleştirmeye çalışırken askerlerin öldürüldüğünü iddia etti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv

Kherson'da Ukrayna'nın yanında savaşan Kanadalı bir gönüllü gördüğü olayı Twitter'da paylaştı ve şöyle yazdı:

  • "Kherson bölgesinde Ruslar, 1950'lerde yapılan anti-tank mayınlarıyla mevzilerini güçlendiriyor. Sonuç olarak, Rus birliklerin söz konusu mayınları yerleştirmeye çalışırken kendilerini havaya uçurduğuna dair birkaç vaka bildirildi."

Express'in haberine göre, ölenlerin sayısı belirsiz ve Rusya şimdiye kadar olayı kabul etmedi.

Rusya muhalefeti Putin'in bir sonraki adımını açıkladı

Avrupa Politika Analizi Merkezi kıdemli üyesi Olga Lautman, Batı'nın Putin'in başarılı olmamasını sağlamak için şimdi harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAF 16
Ukrayna'da umduğunu bulamayan Putin taktik değiştiriyor: C ve D planları gerçekten korkunç
Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş bütün şiddetiyle sürerken Moskova'nın hızlıca zafer elde edememesi bundan sonrasına dair soru işaretlerini ortaya çıkardı. ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal yayımladığı bir haberde Rus lider Putin'in taktik değiştirerek B Planı'na geçtiğini belirtirken, C ve D planlarının ise korkunç olduğunu kaleme aldı.

Lautman, The Sun'a şunları söyledi:
  • "Rusya'nın isteği durmayacak. Bunu gördük ve onlarla müzakerelerin işe yaramadığını gördük. Sözlerinin hiçbir değeri yok, vaatlerinin hiçbir değeri yok ve bence bu durumda kontrol altına alınmaları gerekiyor çünkü tutulmazlarsa oluşturacakları tehdit Ukrayna'dan çok daha büyük olacak."

FOTOĞRAF 7
Putin’in Ukrayna’da 5 hedefi
Komşu ülkeye müdahale başlatan Rusya'nın Ukrayna'da öncelikle hedeflediği 5 başlık dikkat çekiyor.