Rus sanatçı Ukrayna savaşının 100 kurbanını çizdi

İşgalin ilk gününde Ukrayna'dan gelen görüntüler karşısında şoka giren Rus sanatçı Victor Melamed ikinci gün Ipad'ini aldı ve Ukrayna'nın unutulmayan kahramanlarının portresini çizdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Rus sanatçı Victor Melamed şimdiden 100'den fazla portre çizdi

Anton Tarasenko, Harkov'un dışındaki küçük bir kasabada bombalanarak öldürüldüğünde henüz 14 yaşındaydı. Rus sanatçı Victor Melamed'in çizdiği portre basitti, gamzeli ve kısa saçlı bir gencin siyah beyaz çizimiydi.

Ülkede istenmeyen kişi ilan edildi: Letonya Rus sanatçıyı kara listeye aldı

Moskova'daki evinden Telegraph'a konuşan Melamed, "Haberlerde gördüm ve yüzünü görmem gerektiğini düşündüm. Tek bulabildiğim onun çocukluk fotoğraflarıydı. Ertesi gün bir tane daha çizdim. Sonra ertesi gün bir tane daha ve sonra öylece duramadım." dedi.

Rus sanatçıdan kanlı Putin portresi

44 yaşındaki grafik sanatçısı, 100 gün içinde, Ukrayna'da öldürülen sivillerin her gün yeni bir portresini çizdi. Görevinin, bazı Rus yetkililerin gönülsüzce kabul ettiği ve onlara “ikincil hasar” dediği, sayıları giderek artan kurbanlara bir yüz vermek olduğunu söyledi.

FOTOĞRAF 16
Dünyanın konuştuğu görüntü: Tek başına Rus konvoyunu durdu
İşgal için Ukrayna'da bulunan Rus ordusu Donetsk ve Luhansk bölgeleri ile Mariupol şehrinin tamamen ele geçirmek için yeni saldırı hazırlıkları yaparken ülkeden dikkat çeken bir görüntü geldi. İnsansız Hava Aracı ile çekilen görüntüde bir Ukrayna tankının tek başına Rus konvoyunu durduğu görüldü.
  • Melamed, "Bu, kendinizi rahat hissetmemek ve neler olduğunu unutmamakla ilgili." dedi.