Suudi Arabistan'a gidecek Joe Biden Beyaz Saray'ı yalanladı: Muhammed bin Selman ile görüşmeyeceğim

Önümüzdeki ay Suudi Arabistan'a ziyarette bulunacak ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamanın aksine Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmeyeceğini açıkladı. Biden, "Oraya uluslararası bir toplantı için gidiyorum. O (Muhammed Bin Selman) da bu toplantının bir parçası olacak" dedi. Geçtiğimiz aylarda, "Suudi Arabistan dünyadan soyutlanmalı" ifadelerini kullanan Biden'ın, yaşanan petrol krizi nedeniyle geri adım attığı öne sürülmüştü.

Haber Merkezi AA
Suudi Arabistan'a gidecek Joe Biden Beyaz Saray'ı yalanladı

Hafta sonu tatilini geçirmek üzere Delaware'e giden Biden, uçağa binmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"SELMAN İLE GÖRÜŞMEYECEĞİM"

Biden, gelecek ayki Suudi Arabistan gezisine ilişkin bir gazetecinin "Suudi Arabistan'a gittiğinizde (Gazeteci Cemal) Kaşıkçı cinayetini nasıl ele alacaksınız?" şeklindeki sorusuna, "Bugüne kadar nasıl ele aldıysam öyle. Muhammed bin Selman ile görüşmeyeceğim, oraya uluslararası bir toplantı için gidiyorum. O (Muhammed Bin Selman) da bu toplantının bir parçası olacak." cevabını verdi.

BEYAZ SARAY'I YALANLADI

Beyaz Saray, Biden'ın 13-16 Temmuz'da İsrail ve Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği ve buradaki temasları kapsamında Muhammed bin Selman ile de görüşeceğini duyurmuştu.

Biden'dan 'üst düzey' Suudi Arabistan talimatı: Kurmaylarını gizlice yolladı