Teröristler müfredatta

Suriye’de terör örgütü PKK/PYD işgali altındaki bölgelerde eğitim en sancılı konu haline geldi. Eğitim kurumlarında müfredat değişikliğine giden terör örgütü, Arap bölgelerinde bile Kürtçe’yi eğitim dili olarak dayatmaya başladı. İlkokullara dağıtılan bir kitapta, etkinlik ve boşluk doldurma adı altında, teröristler “Ebu Leyla” kod adlı “Faysal Abdi Bilal Saadoun” ile Athro Bahde’nin hayatları soruldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
İlkokullara dağıtılan bir kitapta, etkinlik ve boşluk doldurma adı altında, teröristler “Ebu Leyla” kod adlı “Faysal Abdi Bilal Saadoun” ile Athro Bahde’nin hayatları soruldu.

Suriye’de terör örgütü PKK/PYD işgali altındaki bölgelerde eğitim en sancılı konu haline geldi. Eğitim kurumlarında müfredat değişikliğine giden terör örgütü, Arap bölgelerinde bile Kürtçe’yi eğitim dili olarak dayatmaya başladı. Özellik Arap aşiretler bu dayatmaya tepki gösterirken, bazı okullarda öğretmenlerin durumu protesto ettiği belirtiliyor. Değiştirilen müfredata teröristler de girdi. İlkokullara dağıtılan bir kitapta, etkinlik ve boşluk doldurma adı altında, teröristler “Ebu Leyla” kod adlı “Faysal Abdi Bilal Saadoun” ile Athro Bahde’nin hayatları soruldu. Kitapta “şehit” diye nitelenen 2 terörist hakkında övücü bilgiler verilerek, küçük çocuklara boşluk doldurma soruları yöneltildi. Terör örgütünün Münbiç yapılanmasının kurucularından olan “Ebu Leyla” kod adlı terörist, 2016 yılında bir keskin nişancı tarafından öldürülmüştü. Athro Bahde ise terör örgütü PKK’nın Süryanilerden kurduğu grubun elebaşları arasında. Athro Bahde de Tıl Temir ile Haseke arasındaki Tıl Hürmüz köyünde girdiği çatışmada ölü ele geçirilmişti.

İsveç'ten YPG sözü: NATO'ya üye olmaları Türkiye'nin iki dudağı arasında