Ulusal güvenliğe tehdit: Tiktok yasaklandı

ABD'de Temsilciler Meclisi, üyeler ve çalışanlarının kullandığı resmi cihazlara sosyal paylaşım platformu TikTok uygulamasının indirilmesine yasak getirdi.

Haber Merkezi AA
ABD Temsilciler Meclisi

ABD'de Temsilciler Meclisi, üyeler ve çalışanlarının kullandığı resmi cihazlara sosyal paylaşım platformu TikTok uygulamasının indirilmesini yasakladı.

Temsilciler Meclisi İdari Direktörü Ofisi, söz konusu yasağı Temsilciler Meclisi üyeleri ve çalışanlarına gönderdiği elektronik posta ile duyurdu.

'Yüksek güvenlik riski'

Duyuruda, "siber güvenlik ofisinin TikTok uygulamasını yüksek güvenlik riski olarak kabul ettiği" ve devlete ait cihazlarda halihazırda yüklü olan uygulamaların ise kaldırılması gerektiği kaydedildi.

"Ulusal güvenlik endişesi doğurduğu uyarısı"

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Chris Wray de TikTok'un kontrolünün Çin hükümetinin elinde olduğunu belirterek bunun ABD için ulusal güvenlik endişesi doğurduğu uyarısında bulunmuştu.

TikTok Operasyon Şefi Vanessa Pappas ise eylülde ABD Senatosunda katıldığı bir oturumda, Çin hükümetinin uygulamanın verilerine hiçbir erişimi olmadığını belirtmişti.

ABD meclisinde skandal: Geçmişiyle ilgili söylediği tüm yalanlar ortaya çıktı

FOTOĞRAF 20
ABD'de kar fırtınası şehri savaş alanına çevirdi: Ölü sayısı 63'e çıktı yağmalamalar başladı
ABD nesilde bir kez görülebilecek kar fırtınası ile boğuşuyor. Çok sayıda şehir yoğun kar ve dondurucu soğukların ardından adeta savaş alanına dönerken, ölü sayısı ise 63'e çıktı. Soğuk havaya dair verilen uyarılardan 55 milyon Amerikalı etkilendi. Olağanüstü hal uygulaması sırasında kentte ise yağmalama olayları olduğu açıklandı.