Yunan basınında itiraf gibi sözler: Ankara her defasında başarıyor

Türkiye'nin savunma sanayinde attığı adımları adım adım takip eden Yunanistan bu kez de Türkiye'nin kendi görüşlerini uluslararası alanda anlatmadaki başarısına dikkat çekti. "Ankara her defasında başarıyor" ifadelerine yer verilen yorumda, Türkiye'nin kendi görüşlerini uluslararası alanda anlatmada Yunanistan'a göre daha başarılı olduğu belirtildi.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan (Arşiv)

Yunan basınında yer alan yorumda, Türkiye'nin kendi görüşlerini uluslararası alanda anlatmada Yunanistan'a göre daha başarılı olduğu belirtildi.

Kathimerini gazetesinde yayımlanan Vasilis Nedos imzalı yorumda, temel milli görüşlerin uluslararası alanda anlatılması sürecini Yunanistan'ın amatör bir şekilde yönettiği ifade edildi.

Bunun aksine Türkiye'nin, kendi propagandasını biçimlendirirken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının uzun süre önce belirlediği yolu izlediği vurgulanan yorumda, Yunanistan'ın ise "kimseye cevap vermeme" üzerine bir taktiği benimsemesi eleştirildi.

Yorumda, Türkiye için "Ancak Ankara kendi çizgisini, her defasında yeni bir konuyu masaya ekleyerek ortaya koymayı başarıyor" ifadesi yer alarak, Türkiye'nin iletişim gücünün Yunanistan'dan daha iyi olduğu belirtildi.

Yunanistan'ın, bilgi yayma mekanizması ve etkili kamu diplomasisi açısından yetersiz olduğu belirtilen yorumda, mevcut gerçekliklerin de Yunanistan tarafından göz ardı edildiği kaydedildi.

Yunanistan'da panik: Masada üç senaryo var

Yunanistan mülteciyi boğuyor FETÖ'cüyü özel ekiple kurtarıyor

Yunan medyasının gündemi yine Türkiye: Türkiye yeni bir cephe açıyor

Yunan medyası hem sordu hem cevapladı: Türkiye bunu nasıl yapıyor?