Zuckerberg'in başı belada: Cambridge Analytica davasında suçlanıyor

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg hakkında kişisel verilerin sızdırıldığı ‘Cambridge Analytica’ skandalında rol oynadığı gerekçesiyle dava açıldı. Washington DC Başsavcısı, Zuckerberg için tazminatın yanı sıra hapis cezası istedi. 2016’daki ABD seçimlerinin Facebook verileri kullanılarak manipüle edildiği iddia ediliyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Mark Zuckerberg

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica veri skandalında doğrudan rol oynadığı gerekçesiyle dava edildi. Washington DC Başsavcısı, İngiltere merkezli danışmanlık firmasının, 70 milyondan fazla ABD’li Facebook kullanıcısının verisinin toplan-masına izin verildiğine dair suçlamalara Zuckerberg’i dahil etti.

  • Başsavcı Karl Racine, “Zuckerberg, Facebook’ta sadece bir figür değil; şirketin aldığı neredeyse her karara kişisel olarak katılıyor” dedi. Racine, Zuckerberg için ceza ve tazminat talebinde bulundu. Facebook’un ana şirketi Meta ise ilgili suçlamaya henüz yanıt vermedi.

Cambridge Analytica, toplam 87 milyon Facebook kullanıcısının verilerini yasa dışı şekilde toplamakla suçlanmıştı. Verilerin, 2016 ABD başkanlık seçimlerini manipüle etmek için kullanıldığı iddia edilmişti.

FOTOĞRAF 7
Mark Zuckerberg'e kötü haber: Hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir
İngiltere Kültür Bakanı Nadine Dorries, zararlı çevrimiçi içeriğin kaldırılmamasından, aralarında Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'ün de bulunduğu teknoloji patronlarının 'kesinlikle' sorumlu tutulabileceğini söyledi.
FOTOĞRAF 8
Mark Zuckerberg'in şirketinden milyar dolarlık kayıp: İflas mı ediyor?
Facebook'un ana şirketi Meta'nın çeyrek raporunu yayınlamasından sonra Mark Zuckerberg'in serveti, bir günde 32 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı.