Gündem Ekibin de sicili bozuk

Ekibin de sicili bozuk

CHP’nin yolsuzluklarla anılan Maltepe adayı Ali Kılıç ile Ataşehir adayı Battal İlgezdi’nin listeleri kendileri gibi yolsuzluğa bulaşan isimlerle dolu. İlgezdi’nin listesinin başındaki İlhami Yılmaz ihaleye fesat karıştırmaktan mahkum oldu. Abdullah Der, şirketlerini belediyenin yenilediği binaya taşımakla suçlandı. Ali Kılıç’ın meclis üyesi listesinde yer alan Özgür Aksoy, Canan Sezgin ve Ecvet Eşlegül hakkında haksız menfaat iddiasıyla dava açıldı.

Abone Ol Google News
Şahin Şen Yeni Şafak
Ekibin de sicili bozuk
Battal İlgezdi ve Ali Kılıç

Tepkilere rağmen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Maltepe’den aday gösterilen Ali Kılıç ile Ataşehir’den başkanlık yarışına sokulan Battal İlgezdi’nin belediye meclisi aday listeleri Battal İlgezdi'nin liste başında İlhami Yılmaz var.

HAPSE MAHKUM OLDU

Belediyede yapılan yolsuzluklar nedeniyle Battal İlgezdi'nin görevden alınmasının ardından meclis kararıyla belediye başkanlığına seçilen İlhami Yılmaz’ın dosyası kabarık. Yılmaz, belediyenin 30 kalemden oluşan ‘park ekipman’ ihalesindeki usulsüzlükten yaptığı için Ağır Ceza Mahkemesi’nce, ‘İhaleye fesat karıştırmak’ suçundan hapse mahkum edilmişti.

Battal İlgezdi
Battal İlgezdi

İLGEZDİ'NİN KOMŞUSU

İlgezdi'nin listesindeki ikinci tartışmalı isim ise Abdullah Der. Gamze İlgezdi'nin 12 dairesinin olduğu Buz Rezidans'ın karşısındaki Erguvan Gold sitesinde 1 milyon 200 bin TL değerinde dubleks dairesi olduğu ortaya çıkan Der'in kardeşi Ali Der de yolsuzluk iddialarıyla anılmıştı.

ADAM YARALAMADAN SABIKALI

  • Belediyenin Ali Der'in ortağı olduğu bir binayı yurt yapma gerekçesiyle kiralayın ve 2 milyon harcayıp tadil eden belediyenin o kadar masraftan sonra kararından vaz geçtiği iddia edilmişti. Ali Der'in bir kuruş bile harcamadan belediyenin yenilediği binaya şirketlerini taşıdığı öne sürülmüştü. Ayrıca Abdullah Der'ın 'kasten yaralama' suçundan hapis cezası bulunuyor. Listedeki İnan Bektaş da İlgezdi'ye yakın ekipten. Bektaş, yolsuzlukla yargılanan ekibin tüm davalarındaki avukatı.

SORUŞTURMAYA İZİN ÇIKTI

İlçede bulunan bir AVM'ye ilişkin imar yolsuzluğu ile ilgili başlatılan soruşturmada adı geçen Yapı Kontrol Müdürlüğünden sorumlu eski Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan da yine kendine yer buldu. CHP Ataşehir eski İlçe Başkan Yardımcısı Ertuğrul Baysal da listeye girdi. Baysal'ın Ataşehir Belediyesi'nde çalışmadığı halde maaş aldığı yönünde haberler basında yer bulmuştu.

Ali Kılıç
Ali Kılıç

5 yılda paraya para demedi!

  • Son beş yılda akrabaları hızlı bir şekilde zenginleşen Ali Kılıç’ın listesi de İlgezdi’ninki gibi. Kılıç’ın belediye başkan yardımcılarını da seçeceği belediye meclis üyesi listesinde bulunan Özgür Aksoy, Canan Sezgin ve Ecvet Eşlegül hakkında görevi kötüye kullanma nedeniyle iddianame hazırlandı. İddianamede 3 ismin Başkan Kılıç’la birlikte mevzuata aykırı hareket ederek işletme sahiplerine haksız menfaat sağlandığı belirtilmişti.
  • BANKAMATİK MEMURU
  • Listede yer bulan CHP Maltepe eski ilçe saymanı Savaş Eroğlu’nun adı da çirkin bir teklifle haber konusu olmuştu. Eroğlu’nun bir toplantıda Maltepe Belediye Başkanı Kılıç’a, CHP ilçe binasının belediye kasasındaki para ile satın alınması yönünde telkinde bulunduğu öne sürülmüştü.

CHP’nin teröristlerle ne işi var

Erdoğandan 31 Mart yorumu: Mesajı okur tekrar yola koyuluruz

Erdoğan'dan 31 Mart yorumu: Mesajı okur tekrar yola koyuluruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden sonraki ilk grup toplantısında beklenen 31 Mart değerlendirmesini yaptı. AK Parti’nin ülkenin en dinamik partisi olduğunu belirten Erdoğan, “Biz ‘bitti’ demeden hiçbir şey bitmez. Heyecanımız ilk günkü gibi dipdiri. Biz seçmenin mesajını okuruz, doğru okuruz, gerekeni yaparız, arızaları düzeltir, eksikleri giderir, tekrar yola koyuluruz” dedi.
Cari açık 10 ayda 28 milyar dolar azaldı

Cari açık 10 ayda 28 milyar dolar azaldı

Cari işlemler hesabı şubat ayında 3 milyar 265 milyon dolar açık verdi. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında ise 2 milyar 106 milyon dolar fazla oluştu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mayıs 2023’te 60,1 milyar dolar olan yıllıklandırılmış cari işlemler açığının 31,8 milyar dolara gerilediğine dikkat çekip “Açık, on ayda 28,3 milyar dolar azaldı” dedi.
MHRS randevusuna onay butonu geliyor

MHRS randevusuna onay butonu geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen yıl 23 milyona ulaşan randevusuna gelmeyen hasta sayısının bu yılın ilk üç ayında 6 milyon olduğunu açıkladı. Kısıtlamaların randevuda sadakati artırdığını kaydeden Koca, yeni tedbir olarak MHRS sistemine 'Randevuma geleceğim’ onayı ekleyeceklerini söyledi.
Filistin’de muhatap bulamadı

Filistin’de muhatap bulamadı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ikinci kez ertelenen Filistin ziyaretiyle ilgili ilginç bir iddia konuşuluyor. Buna göre Özel’in İsrail'in Gazze katliamı devam ederken Hamas’a “terörist” demesi rahatsızlığa yol açtı. Özel’in Filistin’de muhatap bulamadığı belirtiliyor.
Efsane birlik harekat bölgesinde

Efsane birlik harekat bölgesinde

TSK’nın Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK varlığını sona erdirmek için başlatacağı harekat için hazırlıklar sürerken, komando timleri kontrol altına alınan bölgelere yerleşmeye başladı. Bölgeye inen öncü birlikler arasında Bolu ile birlikte Kayseri Komando Tugayı da yer alıyor.
İsrail şimdi de Doğu Kudüs’ü ilhaka kalkıştı

İsrail şimdi de Doğu Kudüs’ü ilhaka kalkıştı

İran ile gerginliği fırsat bilerek dikkatleri Gazze’den uzaklaştıran İsrail, Doğu Kudüs’ü ilhak planlarına da hız verdi. İşgalci güç, burada hükümet binaları ve binlerce konut inşa ediyor. The Guardian’ın haberine göre 7 Ekim'den sonra 20’den fazla projeye onay verildi. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise Mescid-i Aksa’nın statükosunu değiştirmek için resmi eylem planı hazırladıklarını duyurdu.
Körfez sular altında

Körfez sular altında

Geçtiğimiz gün başlayan yağmur Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), S. Arabistan, Umman, Katar ve Bahreyn’de hayatı felç etti. 75 yılın en yüksek yağışının BAE’nin Bulut Tohumlaması’nın sonucunda yaşandığı iddiası da dile getirildi.
Ruslar Karabağ'dan çekiliyor

Ruslar Karabağ'dan çekiliyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karabağ'da konuşlu Rus Barış Gücü'nün bölgeden çıkmaya başladığını bildirdi. Rus birlikleri, 2020'de Karabağ'ın Ermeni işgalinden kurtarıldığı 44 günlük savaş sonrasında Hankendi-Laçın Yolu'nun güvenliği için bölgeye gönderilmişti.
Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu

Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu

İHH, Nijer’in başkenti Niamey’de açtığı okula 2022 yılında vefat eden şair ve yazar Mevlana İdris’in ismini verdi. 150 öğrenci kapasiteli ilkokul İHH’nın bu ülkede inşa ettiği yedinci okul oldu.
Sivas-İstanbul arası seyahat 7 saate iniyor

Sivas-İstanbul arası seyahat 7 saate iniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas-İstanbul aktarmasız yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin 4 Mayıs'ta başlayacağını bildirdi. İstanbul'dan 08.40'ta, Sivas'tan 13.00'te hareket edecek seferlerle seyahat süresi 7 saat 8 dakikaya inecek.

Nur’un başörtüsü soruları

Nur’un başörtüsü soruları

Farhana İslam’ın “Şimdi Olmaz Nur!” kitabı, ailesindeki kadınların neden başörtüsü taktığını merak eden Nur’un soruları etrafında şekillenmiş. Başörtüsüne ilişkin yanlış algıları da düzeltmeye çabalayan kitapta minikler için eğlenceli bir okuma serüveni de var.