Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: Temmuzda asgari ücret artırılmalı

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, temmuz ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yeniden toplanmasını istediklerini belirterek, “Asgari ücrete enflasyonun üzerinde bir artış yapılmalı” dedi.

Nur Banu Aras Yeni Şafak
Arşiv

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, salgın dolayısıyla ara verdikleri 1 Mayıs etkinliklerinin bu yıl da ramazanın son gününe denk gelmesi nedeniyle yapılmayacağını söyledi. Arslan, bunun yerine tüm illerde teşkilatların kutlama yapacağını ve yönetim kurulunun da Taksim Meydanı’ndaki programa katılacağını söyledi.

ENFLASYONU GEÇMELİ

  • Mahmut Arslan, asgari ücretin temmuz ayında yeniden gözden geçirileceği iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonunun en fazla 2 yıl içinde toplanması gerekiyor. Dolayısıyla, en azı yok. Yani Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayında da toplanabilir. Komisyonun toplanmasını, yüksek enflasyona karşı ocak ayında yapılan düzenlemeye paralel yine enflasyonun üzerinde bir artışın asgari ücrete sağlanmasını istiyoruz” dedi.

TOPLU SÖZLEŞMEYE YANSIMALI

Bununla birlikte olmazsa olmaz bir taleplerinin bulunduğunu ifade eden Arslan, “Gerek kamu gerek özel sektördeki toplu sözleşmelerle elde ettiğimiz ücretlere yeni belirlenecek asgari ücret oranında zam yapılmasını istiyoruz” dedi. Asgari ücrete ne kadar zam yapılması gerektiğine ilişkin olarak ise Arslan, “Komisyon, aralıkta asgari ücreti belirlerken bir kısım kriterlere baktı. Ayrıca siyasi irade işin içine girdi ve enflasyonun üzerinde artış yapıldı. Aynı yaklaşımın, temmuz ayına geldiğimiz zaman 6 aylık enflasyon artışı dikkate alınarak onun üzerinde bir zamla yeni asgari ücretin belirlenmesi hakkaniyetli olur” diye konuştu.

Emeklilerin gözü Çalışma Bakanı’nda

Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ‘sürpriz zam’ mesajı verdi. Bakan Bilgin 1 Mayıs tarihini işaret ederek sürprizi açıklayacağını belirtti. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bugün Bakan Bilgin’in yapacağı açıklamada olacak. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Bakan Bilgin’in müjdesini kendisinin de merak ettiğini söyledi.

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Asgari ücrete 2'inci zam yapılacak mı?

FOTOĞRAF 22
AK Parti'den asgari ücret ve EYT açıklaması: Milletin taleplerini masaya yatırırız
Asgari ücret 2022 son dakika... AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son günlerde gündemi meşgul eden asgari ücrete ek zam ve EYT'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milletin konuştuğu, talep ettiği beklentilerin tamamının masaya yatırılacağını söyleyen Kurtulmuş, "Taleplerin gerçekleştirilebilmesi için de eldeki imkanlar, fırsatlar, öncelikler çerçevesinde bu değerlendirmeler yapılır. Bundan milletimiz emin olsun bu konu epeydir bakanlığın da gündemindedir. Bu konuyu yeterince biliyoruz ve çalıştık. İnşallah milletin hayrına sonuçlanmasını ümit ederiz" diye konuştu. Peki asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi? EYT'de son durum nedir? İşte detaylar...