İstihdam ofisi OSTİM'de iş arayanları bekliyor

Başkent Ankara'da organize sanayi bölgesi OSTİM, iş ve işçi arayanları istihdam ofisinde buluşturuyor. İş Kurumu izniyle faaliyetlerini yürüten ofise son dört yılda iş başvurusunda bulunanlar 5 bine dayandı. Ücretsiz hizmet veren ofis, iş garantili eğitimler de yapacak.

Muhammed Kurtar Yeni Şafak
Arşiv

Başkentte binlerce iş yeri ve on binlerce kişinin çalıştığı OSTİM’de iş ve işçi arayanları “istihdam ofisi” buluşturuyor. Türkiye İş Kurumu’nun izniyle faaliyet yürüten istihdam ofisine açıldığı 2017 yılından bugüne kadar 4 bin 849 kişi iş için başvurdu.

Ücretsiz bir şekilde hizmet verdiklerini belirten ofis yöneticisi Nazlı İpek Er, çalışmalarını “Gerek internet sitesi üzerinden, gerekse ofisten iş arayan adaylar ile işverenleri bir araya getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde iş garantili mesleki eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz. Bunu da işletmeler ile görüşmeler düzenleyerek ihtiyaçları doğrultusunda yol izleyeceğiz” diye anlattı.

KISA SÜREDE GERİ DÖNÜŞ

Yerli otomobil TOGG fabrikasının yapımına inşaat makineleri temin eden Kardelen Makine Genel Müdürü Ali Özbek, ofisi işçi arayan KOBİ’lere tavsiye ederken, “Ag-Ge birimimizde çalışan makine mühendisimiz yurt dışında iş bulunca yeni bir mühendise ihtiyacımız oldu. İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesinden istihdam ofisi olduğunu öğrendik. Kısa süre önce aradığımız mühendisi bulduk” dedi.

Ofis aracılığıyla söz konusu şirkette iş bulan mühendis Damla Özdemir ise çeşitli kariyer sitelerine özgeçmiş bıraktığını söyledi. Özdemir, “İnternette araştırma yaparken tesadüfen ofisin sitesine denk geldim. Buradan iş başvuruları yapıldığını öğrendim ama çok da umutla başvuru yapmamıştım. Başvuru yaptıktan sonra 3 gün içinde geri dönüş aldım. Mülakata çağrıldım ve işe başladım” şeklinde konuştu.

EN FAZLA BAŞVURU MAKİNE KAYNAKTA

  • İstihdam ofisine makine, elektrik elektronik ve endüstri mühendisleri iş bulmak için başvuruyor. İşverenler mühendis arayışından farklı olarak CNC operatörü, torna, tesviye ve kaynak ustalarını bulmak için başvuruda bulunuyor.
Atölye okul oldu

Biz de işçi bulamıyoruz: Siparişler yetişmiyor