Dünya Ekvadorda Assange ateşi

Ekvador'da Assange ateşi

Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın 11 Nisan günü Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği’nden çıkartılarak tutuklanması, ülkenin başkenti Quito'da protesto edildi. Ekvador güvenlik güçlerinin sert müdahalede buunduğu gösterileri eski Devlet Başkanı Rafael Correa'nın organize ettiği bildirildi.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Ekvadorda Assange ateşi
Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın tutuklanması Ekvador*da hükümetine karşı protesto gösterisi düzenlendi.

MORENO'YU HEDEF ALDILAR

Moreno
Moreno

Ekvador'un başkenti Quito'da Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın Londra'da tutuklanması nedeniyle Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno hükümetine karşı protesto gösterisi düzenlendi. Göstericilerin, "Assange senin kabusun olacak", "Julian Ekvadorludur", "Moreno dışarı", "Hain Moreno" yazılı pankartlar taşıdığı dikkati çekti.

ESKİ BAŞKAN ORGANİZE ETTİ

Gösterinin, eski Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa tarafından organize edildiği de bildirildi. Ekvador güvenlik güçlerinin protestocuları dağıtmak için köpeklerle ve atlı polisle müdahalede bulunduğu, göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi. Assange, “kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etme” çerçevesinde tutuklanmıştı.

Assange'ın kurduğu Wikileaks, 2010 yılında ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçları da delillendiren çok sayıda gizli belgeyi yayımlamıştı.

  • 40 milyon siber saldırı
  • Ekvador, 7 yıl Londra Büyükelçiliği'nde ikamet eden Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın siyasi sığınma hakkının kaldırılmasının ardından 40 milyon siber saldırıya hedef olduğunu açıkladı. Saldırılardan en fazla etkilenen kurumlar Dışişleri Bakanlığı, Merkez Bankası, Cumhurbaşkanlık Ofisi, Vergi İdaresi, bakanlıklar ve üniversiteler oldu.

Wikileaks'in kurucusu Assange tutuklandı
OYNAT 00:45
Wikileaks'in kurucusu Assange tutuklandı
Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Londra'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. ABD Dışişleri Bakanlığının çok sayıda yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Assange, 2012'den beri Londra'nın Knightsbridge semtindeki Ekvador Büyükelçiliğinin bir odasında yaşıyordu.