Ekonomi En önemli sorun iklim değişikliği

En önemli sorun iklim değişikliği

Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda toplumsal ve bireysel düzeyde farkındalık oluşturacak ’Yerküre’ye Saygı’ projesi tanıtıldı.

Abone Ol Google News
Burak Karaca Yeni Şafak
En önemli sorun iklim değişikliği
(Soldan-Sağa) Haluk Zülfikar, Mikdat Kadıoğlu, Özer Şimşek ve Deniz Ataç

’Dünyanın Sigortası Sensin’ mesajıyla hayata geçirilen ’Yerküreye Saygı İklim Değişikliği Araştırması’nın sonuçlarına göre, en önemli küresel sorunların başında küresel iklim değişikliğinin geldiği açıklandı.

DAVRANIŞA YANSIMIYOR

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, araştırma ile birlikte Türkiye’deki mevcut durumu da ortaya koyduklarını dile getirdi. Toplumda çok ciddi farkındalık olduğunu vurgulayan Şimşek, “Ancak nasıl yapılacağı konusunda davranışlarda büyük bir boşluk bulunuyor. Proje, hem toplumsal hem de bireysel olarak neler yapabileceği konusunda yol gösterici olacak” ifadelerini kullandı.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ise, “Proje kapsamında bir eğitim programı geliştiriyoruz. Bu yıl ilkokullarda başlayacağımız eğitim programını her geçen yıl genişleterek sürdüreceğiz. Hedefimiz; 2019 yılında minimum 5 bin öğrenciye ulaşmak. Proje sonunda da yaklaşık 31 bin kişide iklim değişikliği konusunda farkındalık sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

9 günlük tatil turizmi uçuracak