Spor Erzurumspordan yabancı sınırı açıklaması

Erzurumspor'dan 'yabancı sınırı' açıklaması

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Dal, yabancı oyuncu kontenjanının sınırlandırılmasıyla ilgili bir açıklamaları olmadığını söyledi.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi AA
Erzurumspordan yabancı sınırı açıklaması
BB Erzurumspor Süper Lig'de 22 puanla 17. sırada yer alıyor.

Ahmet Dal yaptığı açıklamada, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun 'Yabancı kontenjanının 8 ile sınırlanması son derece mantıklı. Toplantıda bu görüşü Çaykur Rizespor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Bursaspor ve Göztepe paylaştı' ifadelerine kulüp olarak katılmadıklarını kaydetti.

Bugün yapılan Kulüpler Birliği toplantısında yabancı futbolcu sınırlaması olmaması gerektiği yönünde karar alınması ve bu kararın uzun vadeli olarak sürmesi gerektiğini ifade ettiklerini belirten Dal, "Fikret Orman başkanlığında yapılan toplantıda birçok kulübümüz gibi sınırlama olmaması gerektiğini, mevcut sistemin aynen devam etmesini, eğer bir sınırlama getirilecekse kademeli olarak tüm kulüplerin ortak çalışması sonucu bir karar alınması ve bunun uzun süreli olması gerektiğini ifade ettik" diye konuştu.

Dal, toplantı sonrasında Fikret Orman'ın da konuyla ilgili 'Üç kulübümüz hariç tüm kulüplerimiz mevcut sistemin devamını istiyor' yönündeki açıklamasına atıfta bulunarak, şunları kaydetti;

  • "Fikret Orman gerekli açıklamayı yapmıştır. Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un yabancı sınırlamasıyla ilgili bugün bazı yayın organlarında çıkan 'Erzurumspor yabancı sınırına karşı' ifadesi kulübümüze ait değildir."

Hasan Kartal: Yabancı sayısı düşürülmeli

Kadıköy'de tarihi gece
Spor

Kadıköy'de tarihi gece

Avrupa'daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, bugün Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Olympiakos'u ağırlıyor. San-lacivertli takım, Yunanistan'da 3-2 yenildiği rakibini Kadıköy'de muhteşem seyircisinin desteğiyle farklı mağlup ederek adını varı finale yazdırmak istiyor.
PSG yarı finalde: Paris Saint-Germain deplasmanda Barcelona'yı mağlup etti |ÖZET
Spor

PSG yarı finalde: Paris Saint-Germain deplasmanda Barcelona'yı mağlup etti |ÖZET

Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında Paris Saint-Germain 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında Barcelona'yı 4-1 mağlup etti ve yarı finale yükseldi. Galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Ousmane Dembele, 54. dakikada Vitinha ve 61, 89. dakikada Kylian Mbappe (2) kaydetti. Barcelona'da Ronald Araujo maçın 29. dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Katalan ekibinin tek golünü 12. dakikada Raphinha attı. Barcelona - Paris Saint-Germain maçının özetine ve Şampiyonlar Ligi çeyrek final sonuçlarına haberin içerisinden ulaşabilirsiniz.
Borussia Dortmund sahasında Atletico Madrid'i eledi ve yarı finale yükseldi |ÖZET
Spor

Borussia Dortmund sahasında Atletico Madrid'i eledi ve yarı finale yükseldi |ÖZET

Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında Borussia Dortmund, 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Atletico Madrid 4-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Galibiyeti getiren golleri 34. dakikada Brandt, 39. dakikada Maatsen, 71. dakikada Fullkrug ve 74. dakikada Sabitzer kaydetti. Madrid'in gollerini 49. dakikada Hummels (k.k) ve 64. dakikada Correa attı. Borussia Dortmund yarı finalde Fransız ekibi Paris Saint-Germain ile eşleşti. Borussia Dortmund - Atletico Madrid maçının özetine ve Şampiyonlar Ligi çeyrek final sonuçlarına haberin içerisinden ulaşabilirsiniz.