Dünya Guaido Venezuelada suikast planları yapıyor

Guaido Venezuela'da suikast planları yapıyor

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez, Guaido ve partisi Voluntad Popular yöneticilerinin ülkede terör eylemleri planladıklarını iddia etti.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Diğer
​Guaido Venezuelada suikast planları yapıyor
Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden ​Guaido.

Venezuela'da Guaido'nun Özel Kalem Müdürü Roberto Marrero'nun 21 Mart'ta "anayasal düzeni bozmak, terörü ve şiddeti teşvik etmek ve devlet başkanına suikast girişimine karışmak" iddiaları ile gözaltına alınmasıyla başlayan hukuki süreç ve siyasi yansımaları devam ediyor.

  • Marrero'nun el konulan telefonundan elde edildiği belirtilen yazışmalara ait görüntüleri başsavcılıktan özel izinle alan İletişim, Kültür ve Turizmden sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Rodriguez, söz konusu materyalleri düzenlediği basın toplantısında paylaştı ve açıklamalarda bulundu.

Rodriguez, muhalefetin, farklı "Latin Amerika ülkelerinden kiralanan ve bir kısmı Venezuela topraklarına geçen paramiliter güçlere" önemli kişilerin hedefe konulduğu bir suikast listesi verdiğini öne sürdü.

"Kolombiya'da eğitilen suçlu ve paramiliter" kişilerin şu an Venezuelalı güvenlik güçlerince arandığını ve yakalanacağını vurgulayan Rodriguez, söz konusu kişilerin suikastların yanı sıra Caracas'taki teleferik ve metroya saldırı planladıklarını iddia etti.

ÖNEMLİ BİR PARAMİLİTER YAKALANDI

Rodriguez ayrıca "Rastrojos" olarak bilinen Kolombiyalı paramiliter grubun önemli elebaşlarından "Neco" kod adlı Wilfredo Torres Gomez'in yakalandığını duyurdu.

Gomez'in "aşırı sağcı muhalefetin ülkeye soktuğu silahlı kişiler arasında olduğunu"savunan Rodriguez, bu kişinin Interpol tarafından cinayet ve diğer suçlamalardan ötürü mavi bültenle arandığı bilgisini paylaştı.

Milyonlarca Venezuelalı sokakta

Venezuela'da ABD'nin desteklediği Guaido'nun gelirleri soruşturulacak

Venezuela'dan Trump'a cevap: Cesetlerimizi çiğnemeleri gerekecek

Bugün Ankaraya geliyorlar: Masada üç kritik başlık var

Bugün Ankara'ya geliyorlar: Masada üç kritik başlık var

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nden bir heyet bugün Ankara'ya geliyor. Heyeti, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler kabul edecekken, yapılacak görüşmelerde üç önemli başlık masaya yatırılacak.
Kırmızı bültenle aranıyorlardı: İstanbulda yakalandılar

Kırmızı bültenle aranıyorlardı: İstanbul'da yakalandılar

İnterpol Kırmızı Bülteniyle “Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık” suçundan uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve “Dolandırıcılık” suçundan uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov İstanbul'da düzenlenen “MAHZEN-23” operasyonuyla yakalandı.
İstanbul ilk hafta farkı görecek

İstanbul ilk hafta farkı görecek

İBB Başkan adayı Murat Kurum, ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını açıkladı. Bir yılda 40 kilometre metro ve 60 bin konut sözü veren Kurum, “İstanbullular birinci günden itibaren gerçek belediyeciliği hissedecek. Millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bir yönetimin geldiğini ilk haftadan itibaren günlük yaşamlarında görecekler” dedi.
'Zibidi'ye suç duyurusu: Özel'e tepkiler çığ gibi

'Zibidi'ye suç duyurusu: Özel'e tepkiler çığ gibi

“Gençler darbe yapsın teslim olurum” diyen CHP lideri Özgür Özel’in bu kez 15 Temmuz’da sokağa çıkanları “zibidi” olarak nitelemesine tepki çığ gibi. Darbecilerin şehit ettiği Türkan Türkmen Tekin’in eşi Ramazan Tekin, “Zibidi kelimesini ona iade ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşları temmuzda masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşları temmuzda masada

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hayat pahalılığından en fazla etkilenen emekliler için temmuz ayını işaret etti. Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmemek için attıkları adımları anlatan Erdoğan, yapamayacakları işleri asla söylemediklerini vurguladı. Erdoğan, "Temmuz ayında, ilk 6 aylık enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" dedi.

Vakit bitmeden yanlıştan dönün

Vakit bitmeden yanlıştan dönün

Yeniden Refah Partisi Kurucu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Yücel Mollaismailoğlu, parti genel merkezini Cumhur İttifakı'na destek açıklaması yapmaya çağırdı: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde Cumhur İttifakında yer almak Milli Görüş için hayati önemdedir. Vakit bitmeden bu yanlıştan vazgeçilerek Cumhur İttifakı'na destek açıklanmalıdır. Yoksa Türkiye siyasetine ikinci bir Saadet Partisi'nin kazandırılması kaçınılmazdır."
Şükrü Genç'ten Özgür Özel'e yanıt: CHP adayını çeksin

Şükrü Genç'ten Özgür Özel'e yanıt: CHP adayını çeksin

Sarıyer’de bağımsız aday olan mevcut belediye başkanı Şükrü Genç, kendisine ‘Adaylıktan çekil’ çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap verdi: Saha çalışmaları ve anketlere göre öndeyim. CHP kendi adayını çeksin.
Kuleler bağışsa makbuz nerede?

Kuleler bağışsa makbuz nerede?

Para kuleleri soruşturması sürüyor. CHP il binasının satın alınma sürecinde çekildiği belirlenen para sayma görüntüleriyle ilgili Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Turgay Özcan şüpheli sıfatıyla ifade verdi.
Gazze'deki gönüllü Türk cerrahtan çağrı: Ya siz de gelin ya ilaç gönderin

Gazze'deki gönüllü Türk cerrahtan çağrı: Ya siz de gelin ya ilaç gönderin

Diyarbakır'dan Gazze'ye gönüllü giden Türk cerrah Taner Kamacı'dan meslektaşlarına çağrı: Gelebilme imkanı olan uzman hekimler buraya gelip hizmet etmeye, gelemeyenler tıbbi malzeme toplayıp göndermeye çalışsın.
Kızıma anlatamam deyip istifa etti

Kızıma anlatamam deyip istifa etti

ABD’li Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Annelle Sheline, yönetimin Gazze politikasına ve İsrail’e silah göndermesine tepki göstererek istifa etti. Sheline istifayla ilgili açıklamasında, “Küçük bir kızım var. İleride bir gün bu konuyu öğrenirse ve Dışişleri’nde çalıştığım için bana bunu sorarsa ona elimden geleni yaptığımı söyleyebilmek istiyorum” dedi.
Seca'yı rahat bırakın artık

Seca'yı rahat bırakın artık

Cibaliye Mülteci Kampı’nda yaşayan 4 yaşındaki Seca Cüneyd’in yüzü ve vücudunun büyü kısmı İsrail bombardımanında yandı. Acılar içerisinde yaşama mücadelesi veren minik Seca, tedavi gördüğü Şifa Hastanesi’nde ikinci kez saldırıya uğradı. Aile yanık tedavisi gören Seca’yı şimdi de Aksa Şehitleri Hastanesi’ne nakletmek zorunda kaldı.
Elektrikli otoda ilk beşe doğru

Elektrikli otoda ilk beşe doğru

Türkiye, ocak-şubat dönemindeki 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışıyla İtalya, İspanya, Avusturya, Danimarka ve Finlandiya gibi AB ülkelerini geçerek 6'ncı sırada yer aldı. Türkiye'de şubat sonu itibarıyla dizel otomobilden daha fazla hibrit otomobil satışı gerçekleştirildi.
Yavaş CHP'nin kölesi oldu

Yavaş CHP'nin kölesi oldu

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'e ağır ifadelerle yüklendi. Yavaş için 'CHP'nin ev kölesi oldu' ifadelerini kullanan Akşener, İmamoğlu'na da "İYİ Parti'ye hainlik etti" dedi. Akşener, Özgür Özel'e ise böyle seslendi: Vıcık vıcık riyakarlıkla abla deme...