11 aydır durmadan kaşınıyor: Hayatım zindana döndü

Kayseri’de 11 ay önce kaşınmaya başlayan, gittiği hastanede uyuz teşhisi konulan ve verilen ilaçlara rağmen kaşınması geçmeyen görme engelli adam, hayatının zindana döndüğünü belirleterek yetkililerden yardım istedi.

Haber Merkezi İHA
11 aydır durmadan kaşınıyor.

Kayseri’de 11 ay önce kaşınmaya başlayan, gittiği hastanede uyuz teşhisi konulan ve verilen ilaçlara rağmen kaşınması geçmeyen görme engelli adam, hayatının zindana döndüğünü belirleterek yetkililerden yardım istedi.

İLAÇLAR ETKİ ETMEDİ

Kayseri’de yaşayan 50 yaşındaki görme engelli Yusuf Kış, geçtiğimiz yıl temmuz ayında biranda kaşınmaya başladı. Gün geçtikte kaşınması artan Kış, hastaneye başvurdu. Uyuz teşhisi konulan ama verilen ilaçlara rağmen 11 aydır kaşınması devam eden adam, günlük hayatta da zorlanmaya başladı.

KAŞINMAKTAN DURAMIYORUM

Yetkililerden kaşınmasına çare bekleyen Yusuf Kış, “Bu kaşınma geçen Kurban Bayramı’nda bacaklarımda başladı. Sonrasında daha kötü oldum. Hastaneye gittim ve bana uyuz tanısı konuldu. İlaç tedavisi verdiler ama yine geçmedi. Daha sonra Erciyes Üniversitesine gittim ve orada da ilaç tedavisi verdiler ama yine geçmedi. Daha sonra gittiğim farklı bir doktor yine uyuz tanısı koydu, ilaç verdi ama onda da sonuç alamadım. Bu sıkıntıyı sürekli çekiyorum. Her tarafım kaşınıyor. Kaşınmaktan duramıyorum. Gecem, gündüzüm hep birbirine karıştı. Ben tedavi olmak istiyorum. Lütfen benim sesimi duysunlar. Bu sıkıntıma bir çare arıyorum. Günlük hayatımda da çok zorlanıyorum” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF 12
Türkiye'de satılan elektrikli otomobiller ev güncel fiyatları mayıs 2022
Son yıllarda oldukça popüler hale gelen elektrikli otomobillere dev yatırımlar yapılıyor. Birçok marka, kendi elektrikli otomobilleri üzerinde çalışıyor. Türkiye'de elektrikli otomobil çeşitliliği artarken, ülkemizde hangi model kaç liraya satılıyor sizler için derledik... Peki Türkiye'de satılan elektrikli otomobiller ve güncel fiyatları - Mayıs 2022... En ucuz elektrikli araba kaç lira? En iyi elektrikli otomobil hangisi?

FOTOĞRAF 8
Altıncı kattan düşen minik Azra'dan haber var: 'Kaydıraktan düştüğünü zannediyor'
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde, 6 katlı binanın terasından düşerek ağır yaralanan Azra Alpsoy (5), hastanedeki tedavisinin ardından taburcu oldu. Kızının 3'üncü ameliyatı olacağını belirten Recep Alpsoy, "Azra'nın iyileşmesi uzun bir süreç alacak ama buna da şükürler olsun. Yanımızda olması, nefes alması bile büyük bir mutluluk. Kendisi olayları hatırlamıyor. Bize kaydıraktan düştüğünü söylüyor" dedi.

FOTOĞRAF 9
Teknolojinin giremediği köyde orakla buğday hasadı: Bildik bileli üretimi bu şekilde yapıyoruz
Adana'nın Kozan ilçesinde çiftiler, tarım araçlarının ulaşamadığı bölgede sıcaklara aldırmadan geleneksel tarım aletleriyle buğday hasadını gerçekleştiriyor.

FOTOĞRAF 8
Türkiye'de ilk olacak: Osmanlı ve Selçuklulara ait sikke ve gülleler bulunmuştu
Ordu'da, tarihi M.Ö. 200-250 yıllarına dayanan, Pontus Kralı 6'ncı Mithridates tarafından inşa ettirilen Ünye Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait sikke, çömlek ve güllelerin bulunduğu tarihi kalenin 250 metrelik dehlizine ziyaretçiler için raylı sistem kuruluyor. Bu sayede turistler, raylı sisteme monte edilecek vagonla dehlize inip çıkabilecek.