Bakan Göktaş'tan engelli memur açıklaması: Kamu kurumlarımıza yerleştiriyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, "19 Şubat pazartesi günü 2 bin 392 engelli daha kamu kurumlarına yerleştirilecek. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayısı son 21 yılda 12 kat artmış olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi AA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş.

Kamuya 2 bin 392 yeni engelli ataması yapılacak. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi.


Bakan Göktaş, 19 Şubat Pazartesi günü 2 bin 392 engelli ataması yapılacağını söyledi. Bu atamalarla birlikte, kamudaki engelli memur sayısı 68 bin 396’ya çıkacak.


2 bin 392 engelli ataması yapılacak


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile İstanbul Valisi Davut Gül, 2023 LGS'de 500 tam puan alan liseli gençlerle buluştu. Burada konuşan Bakan Göktaş, şu ifadeleri kullandı:


"Bir müjde vermek isterim. 19 Şubat Pazartesi 2 bin 392 engelli vatandaşımızı da kamu kurumlarına yerleştiriyoruz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımız son 21 yılda 12 kat artarak 8 bin 396'ya çıkarmış olacağız. Yaptığımız atamalar ve bakanlık olarak yürüttüğümüz hizmetler ile ülkemizde engellilerin herkesle eşit hak ve olanaklara sahip olmasını hedefliyoruz. Engelli bireylerin toplumla kaynaşmasını kolaylaştıracak ve hayata daha aktif ve bağımsız olarak katılmasına destekleyecek bu atamaların hepimiz için milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum"


Bakan Göktaş duuyurdu: Ödemeler artışlı şekilde hesaplarda

Bakan Göktaş: Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak

Bakan Göktaş duyurdu: Hesaplarınızı kontrol edin! Aile Destek Programı ödemeleri başladı